Profesoara de la Universitatea Ebraică din Ierusalim îngrijorările ei cu privier la aceste vaccinuri au mai puțin de-a face cu utilizarea mARN și mai mult cu eficacitatea pe termen lung a vaccinului, precum și cu alte provocări care ar putea face ca ceva să meargă prost și să-i determine pe oameni să creadă că sunt vaccinați atunci când nu sunt.

De exemplu, ea a spus că, deoarece mARN este atât de fragil, vaccinul Pfizer trebuie păstrat la minus 70 de grade Celsius. Dacă temperature aceasta nu este menținută, vaccinul s-ar putea „strica” și deveni ineficient.

În plus, ea a spus că rămân câteva întrebări, cum ar fi dacă aceste vaccinuri vor putea într-adevăr să ofere un răspuns imun suficient de protector și cât timp ar dura această imunitate. „Ar fi cel mai rău [scenariu] dacă oamenii s-ar comporta ca și cum ar fi imuni”, spune Linial.

„Trebuie să așteptăm să vedem dacă funcționează cu adevărat”

În ceea ce-l privește, Brosh e mult mai reticent. Sfătuiește pe toată lumea să aibă răbdare cu privire la oricare dintre vaccinuri până când rezultatele finale ale studiilor clinice de fază III vor fi revizuite și publicate. Dar, spune el, odată ce aceste studii sunt publicate și vaccinurile aprobate, ar fi bine să ne imunizăm.

„Vom avea un profil de siguranță doar pentru un anumit număr de luni, deci dacă există un efect pe termen lung după doi ani, nu putem ști”, susține Brosh.

Din acest punct de vedere, Linial se află pe poziții similare: „Vaccinurile clasice au nevoie de 10 ani pentru a  fi dezvoltate. Nu cred că lumea poate aștepta un vaccin clasic ”.

Întrebată dacă se imuniza imediat ce vaccinul va fi disponibil, Linial a răspuns: „Nu imediat – cel puțin nu în anul care vine”, a declarat ea pentru Jerusalem Post. „Trebuie să așteptăm să vedem dacă funcționează cu adevărat.”

 

Profeția teribilă care anunță că Sfârșitul Lumii vine în 2021. O parte din ea s-a împlinit

BLM i-a trimis lui Biden factura pentru alegeri! Desființarea închisorilor în 10 ani

PAGINA ANTERIOARA