Berbeceanu, susținut de USR – Plus?! Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că va rămâne în funcţie şi îşi va face datoria până în ultima zi a mandatului.

Berbeceanu a fost întrebat de jurnalişti, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, dacă va fi opţiunea USR PLUS pentru a ocupa în continuare funcţia de prefect.

Berbeceanu, susținut de USR – Plus?!

„Nu ştiu, am văzut şi eu declaraţiile domnului preşedinte Dacian Cioloş, îl apreciez ca fiind un lider de partid serios, pragmatic şi a făcut o dovadă că pune mai presus interesul cetăţenilor decât interesele de partid.

Vreau să-i mulţumesc pentru aprecierile pe care le-a făcut, cu atât mai mult cu cât sunt în armonie cu miile de mesaje pe care le-am primit şi domnia sa şi eu şi voi rămâne prefect până în ultima zi de mandat şi îmi voi face datoria alături de colegii mei”, a declarat Traian Berbeceanu.

Ce a declarat Cioloș

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, declara marți că pentru funcţia de prefect este urmărită în primul rând „competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia”.

Declarația a venit în contextul în care, potrivit negocierilor din coaliţie, funcţia de prefect al Capitalei a revenit USR PLUS.

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

Liderul PLUS a mai spus că, în „funcţii publice cu o responsabilitate mare”, trebuie „să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate”.

Citește și:

Cioloș, mesaj către Berbeceanu. ”Unde te grăbești să pleci?”

Berbeceanu, ultimul mesaj în calitate de prefect. Pe cine și-ar dori în locul lui