Evenimentul Zilei > Justitie > Bomba momentului! Meghan Markle a câștigat cea mai crâncenă bătălie în instanță cu redutabilul tabloid Daily Mail
Bomba momentului! Meghan Markle a câștigat cea mai crâncenă bătălie în instanță cu redutabilul tabloid Daily Mail

Bomba momentului! Meghan Markle a câștigat cea mai crâncenă bătălie în instanță cu redutabilul tabloid Daily Mail

Meghan Markle, ducesa de Sussex, a câștigat cea mai mare bătălie în urma unui proces prelungit privind confidențialitatea cu editorul Mail on Sunday.

Un tribunal din Marea Britanie a respins joi un recurs introdus de Associated Newspapers Limited (ANL) împotriva unei hotărâri anterioare conform căreia ducesa de Sussex ar fi bănuit că scrisoarea adresată tatălui său, Thomas Markle, în august 2018 va apărea în presă.

Meghan a deschis litigiul împotriva ANL după ce Mail on Sunday a reprodus părți din scrisoarea privată

Associated Newspapers Limited (ANL) și Mail on Sunday au declarat anterior că susțin decizia de a publica fragmente din scrisoarea scrisă de mână și că îşi vor apăra cu fermitate cazul.

Curtea a spus într-un rezumat al hotărârii de joi că ducesa „avea o așteptare în ceea ce privește conținutul scrisorii că va fi făcut public. Dar, acele conținuturi au fost personale, private și nu sunt chestiuni de interes public legitim”, a spus instanța.

„Articolele din Mail on Sunday au interferat cu așteptările rezonabile ale ducesei privind intimitatea”, se mai arată în comunicat.

Meghan a reacționat imediat după aflarea deciziei din instanță

Într-o declarație de joi, Meghan Markle se arată bucuroasă de reușita în instanță arătându-și satisfacția dar şi speranța că acest caz va ajuta la schimbarea atitudinii a industriei tabloidelor din Marea Britanie.

„Aceasta este o victorie nu doar pentru mine, ci pentru oricine s-a simțit vreodată speriat să susțină ceea ce este corect”, se arată în declarație.
„Deși această victorie creează un precedent, ceea ce contează cel mai mult este că acum suntem suficient de curajoși pentru a remodela o industrie tabloid care îi condiționează pe oameni să fie cruzi și să profite de pe urma minciunilor și durerii pe care le creează”.

Ducesa a câștigat prima dată împotriva ANL în februarie, când judecătorul a decis „dezvăluirile au fost în mod vădit excesive și, prin urmare, ilegale” și că nu va exista „nicio posibilitate ca o altă hotărâre să fie pronunțată după un proces”.

Cu toate acestea, ANL a contestat decizia și a solicitat ca un proces să aibă loc

În declarația sa de joi, Meghan l-a criticat pe editor pentru că a extins procesul și „a făcut dintr-un caz simplu, unul extraordinar de complicat pentru a genera mai multe titluri și a vinde mai multe ziare – un model care răsplătește haosul mai presus de adevăr”.

„În cei aproape trei ani de când a început acest lucru, am avut răbdare în fața înșelăciunii, intimidării și atacurilor calculate”, a spus Meghan.

„Astăzi, instanțele au decis în favoarea mea – din nou – confirmând că The Mail on Sunday, deținută de Lord Jonathan Rothermere, a încălcat legea”, relatează CNN.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: