De luni seara, orele 23,20, cei 6,5 milioane de abonați care recepționează emisiunile prin difuzorul „Free”, dar prin intermediul firmei ADSL care, de acum înainte, vor trebui să recepționeze emisiunile prin cablu, nu vor mai avea acces la canalele de știri. Aceast măsură deosebit de dură ar putea să afecteze și abonații Orange, care sunt în jur de șapte milioane.

„Noi nu ne dorim să ajungem într-o astfel de situație, dar este foarte previzibil să tăiem semnalul dacă ei nu vor fi de acord”, a avertizat, joi dimineață, Stephane Richard prin intermediul postului național France 2.

Totodată el a reamintit că încheierea acestui acord (prevăzută inițial pentru luna septembrie), a fost respinsă.

Orange și Iliad (firma mamă a Free) împărtășesc același punct de vedere: „Noi considerăm că trebuie să existe un echilibru între editorii canalului și operatori: difuzându-le gratuit emisiunile, noi le asigurăm o audiență, dar   fără să discutăm despre plata acestui serviciu”

La rândul său, Altice așteaptă să fie plătită pentru difuzarea unora dintre emisiunile canalelor sale specializate, date în reluare, în același mod în care funcționează acordurile încheiate între Free  și grupurile TF 1 et M 6, în care Free aceptă să plătească pentru serviciile asociate, dar nu pentru difuzarea unor emisiuni în timp real.

Grupul lui Patrick Drahi a încheiat, deja, acorduri de plată cu Bouygues Telecom, Canal+, ori SFR și dorește să ajungă la un acord cu Free, înainte de a intra în negocieri cu Orange.