Bombă despre pandemie: „Se termină în 2022”. Dovezile virusologului german

Bombă despre pandemie: „Se termină în 2022”. Dovezile virusologului german

Christian Drosten, virusolog la spitalul universitar Charite din Berlin, a vorbit despre cum s-ar putea termina pandemia de Coronavirus, dar și când ar fi posibil acest lucru.

Christian Drosten este virusolog la spitalul universitar Charite din Berlin. A devenit o voce importantă în Germania în timpul pandemiei.

Legătura cu Angela Merkel

„Ideea că eu personal aș consilia în mod constant cancelarul este o legendă pură. La începutul pandemiei, am avut o dată o conversație personală cu ea. Nu am fost și nu sunt niciodată singurul om de știință cu care politicienii vorbesc”.

El a explicat că există diverse niveluri la care politicienii interacționează cu oamenii de știință, inclusiv prin intermediul grupurilor de lucru oficiale cu care există discuții constante prin videoconferință.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când se termină pandemia!?

Expertul mai afirmă că pandemia se va sfârşi când o mare parte din populaţia lumii se va vaccina. Iar, în cel mai bun caz, acest lucru se va întâmpla, cel mai devreme, la finalul anului viitor.

Cum a devenit acesta cunoscut în lume?

Drosten a devenit cunoscut datorită realizării constante a unui podcast despre noul coronavirus. Podcastul este realizat din 26 februarie la postul de TV și radio NDR. După o perioadă de pauză, Drosten a reluat activitatea podcastului, lucru care a determinat jurnaliștii germani să-l întrebe dacă acest lucru înseamnă că a început al doilea val al pandemiei.

„Deci, toată această discuție despre valuri... Putem recunoaște un val numai după ce acesta s-a produs. Și nu este ceva inevitabil, ceva care se revarsă de la sine. Noi, cu toții suntem valul. Este exact ca un blocaj în trafic, din care face parte fiecare șofer”, a subliniat Drosten.

„Desigur că nu fiecare individ poate influența întotdeauna întregul. Dar dacă sunteți avertizat din timp că la 80 de km distanță se formează un blocaj în trafic, vă puteți gândi acum să ocoliți ambuteiajul. Aceasta este și situația noastră: vedem că numărul infecțiilor crește din nou în Franța, Spania și Anglia; în plus, mai sunt persoanele tinere care sunt mai puțin susceptibile de a se îmbolnăvi grav, dar spitalele și, în unele cazuri, unitățile de terapie intensivă sunt deja din nou pline. Trebuie luat în serios acest lucru”, a explicat virusologul.

Ce i-a ajutat pe germani în lupta împotriva pandemiei?

În interviu Christian Drosten vorbește despre faptul că atât practicarea științei, cât și discuțiile despre ea sunt importante, precizând că germanii au reușit să observe cum acționează virusul în laborator, nu în unitățile de terapie intensivă, așa cum s-a întâmplat în Italia. „De aceea, noi în Germania am avut mai puține decese decât în Italia”.

Întrebat la ce lucrează în prezent, specialistul a răspuns că în această toamnă va fi posibilă testarea rapidă pentru Sars-CoV-2 în stradă - literalmente.

„Mi-aș dori ca așa cum măștile plutesc acum prin băltoace, la sfârșitul toamnei benzile de la testele rapide să se găsească acolo. Altfel spus, acestea să fie atât de răspândite, încât să poată să contribuie la controlul epidemiei. Ce-i drept, nu în toate gospodăriile, ci în mâinile personalului calificat din afara spitalelor”, scrie Antena3.