O bombă din Al Doilea Război Mondial, cu o greutate de 100 de kilograme, a fost găsită duminică seara, într-o pădure din Cluj-Napoca. Explozibilul urmează să fie distrus.
Bomba din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost găsită de două persoane care se plimbau în pădurea Făget.
Astfel, pirotehniștii clujeni au efectuat o misiune de asanare a muniției neexplodate din urmă cu mai bine de 70 de ani. Imediat au fost solicitați specialiștii pirotehniști care au ridicat elementul de muniție. La misiune au luat parte și pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca.
„Pirotehniștii de la ISU Cluj au desfășurat o misiune de asanare a muniției neexplodate din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Mai exact, a fost vorba despre o bombă de aviație de 100 de kilograme, găsită întâmplător de două persoane în Pădurea Făget, în apropiere de drumul Sfântul Ion”, a transmis ISU Cluj.
În comunicat s-a mai menționat că bomba va fi distrusă în condiții de maximă siguranță în cadrul unei misiuni specifice.
În final, autoritățile au făcut un apel la populație, menționând că aceste elemente de muniție sunt extrem de periculoase și au îndemnat oamenii să apeleze numărul de urgență 112 în orice astfel de situație.
O altă bombă a fost găsită în Marea Neagră
Zilele trecute, o bombă din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost aspirată de o navă care trage nisip din Marea Neagră pentru plaja din Eforie.
Imediat au fost alertați scafandri militari care au pornit către navă pentru a scoate proiectilul în siguranţă. Acesta a fost apoi detonat în siguranţă. Nava se afla destul de aproape de un dig unde s-au mai strâns mine şi proiectile, potrivit jurnalul.ro.
În ultimele luni, în Europa au fost descoperite mai multe o echipamente folosite în timpul ultimul război mondial.
Seceta din Europa a făcut ca navele de război scufundate din cel de-Al Doilea Război Mondial să iasă la suprafața Dunării. Peste 20 de nave au apărut în timp ce râul se confruntă cu niveluri remarcabil de scăzute. Navele scufundate făceau parte din flota Germaniei naziste de la Marea Neagră în 1944. Navele încă afectează râul astăzi, împiedicând adesea traficul fluvial în timpul nivelului scăzut al apei, au spus autoritățile.