„BOMBĂ cu CEAS” ticăie: Comisia SIPA se întruneşte pe 17 aprilie pentru noi audieri
- Robert Negru ţ
- 10 aprilie 2018, 16:50
Comisia SIPA se pune pe treabă după sărbătorile de Paşte. Noile audieri în Comisia SIPA vor începe cu Doina Armean, Doru Dobocan, Firinel Ungureanu. Reamintim că cel care a făcut primul dezvăluirile privind arhiva SIPA a fost jurnalistul Dan Andronic care a devoalat în Evz faptul că mai multe documente au fost copiate din arhiva SIPA, în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie la care a participat și judecătorul Cristi Dănileț.
Au fost invitaţi pentru a fi audiaţi Doina Armean, fost membru în comisiile de inventariere, Doru Dobocan, fost director al DGPA şi membru în comisiile de inventariere, Tiberiu Ungureanu, fost director general adjunct în ANP şi membru în comisiile de inventariere, Dănuţ Marian Mânzală, fost membru în comisiile de inventariere şi Constantin Căruntu, angajat RASIROM.
Potrivit Mediafax. pe data de 17 aprilie ,ora 9.30, va avea următoarea şedinţa a Comisiei de anchetă, în care vor fi audiaţi foşti membri ai forului legislativ şi ultimul director al DGPA, procurorul clujean Doru Dobocan.
În rândul obiectivelor Comisiei SIPA se numără: "stabilirea rolului activ al ministerului de resort la adoptarea HG 127/2006 precum şi ce acte au fost întocmite în intervalul celor 3 luni, prevăzut de HG 127/2006, de ce nu s-au finalizat procedurile de desfiinţare prevăzute în art. 3 şi 4 şi de ce nu s-a emis o nouă Hotărâre pentru prelungirea termenului”, identificarea şi audierea persoanelor care au avut acces în arhivă fără respectarea condiţiilor legale (...), precum şi la solicitarea cui au accesat arhiva, verificarea autenticităţii informaţiilor cuprinse în raportul 096/17-04.2008 şi împrejurările în care s-a dispus la data de 18 august 2016 sporirea gradului de secretizare.
Un alt obiectiv asumat de comisie este identificarea persoanelor care în luna ianuarie 2005 au sustras din arhiva SIPA registrul de intrări-ieşiri, documente secrete şi strict secrete, care înseamnă nume de persoane semnalate, conţinutul foarte succint, de unde proveneau şi beneficiarii informaţiilor.