Jurnalistul Dan Andronic a obținut răspunsul-bombă de la Rareș Bogdan la ipoteza anunțată de Klaus Iohannis potrivit căreia în luna aprilie vom avea alegeri anticipate, dar pentru acest lucru ar trebui ca în februarie Orban să demisioneze.

“Există și această posibilitate. Vom folosi toate formulele constituționale. Vă asigurăm că nu vom fi în afara Constituției. Tot ce prevede Constituția și se poate aplica este posibil”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a confirmat în emisiunea Anei-Maria Roman ipoteza că premierul Ludovic Orban va demisiona în februarie, iar PNL va utiliza toate mijloacele constituționale pentru a forța alegerile anticipate.

Discuția din platoul Antenei 3 a plecat de la ideea anunțată de președintele Iohannis, respectiv alegerile anticipate, tot mai vehiculată în ultima perioadă.  
După ce Dan Andronic a calculat plecând de la momentul anunțat al alegerilor anticipate, respectiv luna aprilie, pașii care trebuie respectați, adică o campanie electotrală de 30 zile, procedura parlamentară și constituțională de respingere a două nominalizări la postul de premier, a rezultat că în mod estimativ „între 1-15 februarie 2020, Ludovic Orban ar trebui să își anunțe demisia”.
La acest calcul al lui Dan Andronic, prim-vicepreședintele  PNL Rareș Bogdan a răspuns scurt: „Da”.
Dialogul a continuat în studioul Antenei 3. Dan Andronic a întrebat dacă PNL are voturile necesare asigurării unei majorități care să accepte ideea alegerilor anticipate.
Răspunsul lui Rareș Bogdan a fost acela că ținând cont de sprijinul USR, ALDE, PMP și cel anunțat astăzi de UDMR pentru declanșarea anticipatelor, mai sunt necesare „doar 24 de voturi”. Voturi pe care urmează să le obțina cu ajutorul celor care au plecat de la Pro-România, a unei părți a deputaților minorităților și a altor parlamentari foști PSD.
În privinta traseiștilor, Rareș Bogdan a fost extrem de categoric spunând ca PNL are suficienți oameni de valoare și că în cazul unor alegeri anticipate cele 170 de mandate de parlamentar noi, vor fi acoperite de membrii ai partidului. Cu o singură excepție. Este vorba de Sorin Câmpean fost ministru al Educației în Guvernul Ponta și membru de frunte în Pro-România, pe care acesta l-ar vedea pe liste PNL.

Te-ar putea interesa și: