Președintele PSD, Marcel Ciolacu le-a transmis parlamentarilor de la PMP că îi așteaptă alături de PSD pentru a vota o moțiune de cenzură prin care să demită Guvernul condus de Ludovic Orban.

Liderul PSD a reacționat la postarea fostului președinte Traian Băsescu, de pe rețelele de socializare, care a cerut măsuri pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus și i-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis și pe premierul Ludovic Orban de iresponsabilitate.

„Dacă vrea, dacă doreşte să-i penalizeze, să mă anunţe, că imediat introduc moţiunea de cenzură, care, cu voturile PMP-ului, va trece”, a declarat Marcel Ciolacu. El a subliniat că aceeași ofertă este valabilă și pentru parlamentarii UDMR și ai USR.

Marcel Ciolacu, PSD

Într-o postare pe Facebook, fostul președinte Traian Băsescu a avut o ieșire foarte dură la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban pe care i-a acuzat că pun sănătatea publică pe un plan second, ca să obțină mai multe voturi și popularitate.

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte”, a scris Traian Băsescu.

Fostul președinte a dat și exemple de câteva măsuri pe care autoritățile ar trebui să le adopte în perioada imediat următoare, pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus:

„Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii: închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor; închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor; cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia «lucrului la domiciliu»”, a scris Traian Băsescu. basescu

Alte măsuri propuse de fostul președinte sunt reducerea la maxim a transportului public, obligativitatea purtării măștii, interzicerea manifestărilor publice care implică peste 6 participanți, limitarea accesului în piețe și testarea masivă a populației.

 

 

Populația rămâne fără bani? Cifrele arată realitatea

Un important politician sare în apărarea lui Piedone. Ce spune despre contestatarii acestuia