Evenimentul Zilei > Actualitate > SPERANȚĂ MAJORĂ pentru pacientele cu CANCER: Noua tehnologie VA OPRI un efect pervers al bolii
SPERANȚĂ MAJORĂ pentru pacientele cu CANCER: Noua tehnologie VA OPRI un efect pervers al bolii

SPERANȚĂ MAJORĂ pentru pacientele cu CANCER: Noua tehnologie VA OPRI un efect pervers al bolii

Pacienții bolnavi de cancer pot avea o nouă speranță. O nuă tehnologie testată cu succes îi va ajuta să treacă mai ușor peste această boală.

Unul dintre cele mai dificile efecte secundare ale chimioterapiei este căderea părului. Statisticile sunt alarmante: la fiecare trei minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân şi la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza cancerului la sân. 

Cancerul mamar este o problemă de sănătate la nivel mondial, fiind cel mai frecvent tip cancer și principala cauză de deces prin cancer la femei. În România, incidența este redusă comparativ cu țările europene.

Atunci când se supun tratamentului pentru cancer, multe femei își pierd părul, deoarece chimioterapia omoară celulele canceroase care se dezvoltă rapid, dar și celulele sănătoase, cum ar fi cele din foliculii de păr. 

A fost creat un dispozitiv ce le-ar putea scăpa pe femei de o astfel de problemă: „Dispozitivul este o cască ce preia căldura din scalp și o trece printr-un sistem de răcire. Experții spun că răcirea scalpului reduce efectele secundare ale chimioterapiei prin scăderea imediată a temperaturii scalpului și reducerea fluxului de sânge din jurul foliculilor. Acest lucru ajută la reducerea sau chiar la prevenirea căderii părului.”, potrivit Tabu.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: