Emil Boc a ratat primul gol la inaugurarea stadionului Cluj Arena | FOTO & VIDEO

Emil Boc a ratat primul gol la inaugurarea stadionului Cluj Arena | FOTO & VIDEO

ACTUALIZAT. Stadionul "Cluj Arena" a fost inaugurat oficial astăzi în prezenţa premierului Emil Boc şi a ministrului Dezvoltării, Elena Udrea. Imediat după lansare, Emil Boc a fost invitat să dea primul gol în poarta stadionului Cluj Arena. Prima încercare a fost ratată, premierul reuşind să înscrie din al doilea şut.

Premierul Emil Boc a tăiat panglica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în prezenţa ministrului Dezoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi a altor oficialităţi locale.

"Să fie într-un ceas bun", a spus premierul.  La ceremonie au fost prezente oficialităţi locale, parlamentari de Cluj, consilieri judeţeni,  preşedinta de onoare a Federaţiei Române de Atletism, Iolanda Balaş.

Imediat după lansare, Emil Boc a fost invitat să dea primul gol în poarta stadionului Cluj Arena. El a tras la poartă de mai multe ori şi a înscris patru goluri din cinci lovituri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cluj Arena este cel mai modern stadion din Transilvania, fiind construit la standarde europene, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri  pentru construirea lui fiind alocaţi 37 de milioane de euro de la bugetul de stat.

Elena Udrea a declarat că stadionul realizat la Cluj este important nu numai pentru acest oraş, dar şi pentru România şi toată mişcarea sportivă a ţării. "Este a doua inaugurare a a unui stadion de standarde europene, internaţionale, după inaugurarea de la Bucureşti. Şi aici, ca şi în Capitală, guvernul a investit bani pentru o infrastructură sportivă de calitate şi care să permită României să organizeze mari competiţii internaţionale", a declarat ministrul Udrea. De la ora 14.00 şi până la miezul nopţii, clujenii pot vizita gratuit stadionul. Este organizată o la tombole cu premii, iar pe ecrane sunt prezentate imagini cu evoluţia lucrărilor de la stadion. Nu lipsesc jocurile demonstrative între echipe de juniori, dar şi reprezentaţii ale unor trupe de majorete.

Şeful Executivului va fi prezent astăzi şi la semnarea de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a contractului de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, a proiectului "Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete". Primul-ministru va efectua, totodată, o vizită pe şantierul centurii ocolitoare Vâlcele - Apahida a municipiului Cluj-Napoca.

Administrarea Cluj Arena va costa lunar 60.000 de euro Mihai Şoica

Din această sumă, care pare mare, la prima vedere, Universitatea Cluj, a doua echipă a oraşului, va plăti o chirie de 7.500 de euro pentru fiecare meci pe care echipa îl va juca acasă.

Consiliul Judeţean Cluj a decis, astăzi, să aprobe condiţii preferenţiale pentru U Cluj. Condiţiile stabilite de consilierii judeşeni prevăd ca în schimbul sumei de 7.500 de euro, clubul să folosească terenul pentru 72 de ore, trei antrenamente şi meciul oficial. În plus, la fiecare meci disputat acasă, Consiliul Judeţean Cluj va primi, gratuit, 300 de bilete.

50.000 de euro, venituri din publicitate

Tot în contractul care se va încheia între Universitatea Cluj şi Consiliul Judeţean Cluj s-au stabilit şi condiţiile financiare legate de publicitatea care se va face pe stadion. Costurile de publicitate pentru inelul 1 vor fi încasate de către U Cluj. Pentru inelul 2 de publicitate, cel de la tribune, publicitatea va fi încasată, în mod egal, de către cele două părţi. Oficialii Consiului Judeţean Cluj spun că instituţia va încasa, în fiecare an, suma de 50.000 de euro numai din publicitate.

Pentru a acoperi costul de 60.000 de euro, Consiliul Judeţean Cluj va trebui să găsească alte surse de finanţare, concerte, alte vizite sportive, chiriile pentru diferitele magazine şi restaurante, sau taxa de vizitare a stadionului. "Sper că din administrarea acestei arene să ne scoatem banii necesari pentru a acoperi costurile pe care nu le acoperim din această închiriere pe care am făcut-o. La un calcul, doar dacă asigurăm de partea de întreţinere de gazon, paza, salariile, mentenanţa totală a arenei şi menţinerea ei la nivel de Champions League, toate aceste lucruri duc la un minim de 60.000 de euro, cheltuieli lunare", a declarat prepedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Rivala CFR, invitată să joace meciurile internaţionale pe Cluj Arena

În cadrul şedinţei de azi a Consiliului Judeţean Cluj, consilieri au decis că Universitatea Cluj să nu deţină exclusivitatea pentru Cluj Arena. Acest lucru va permite şi altor echipe să îşi desfăşoare meciurile de fotbal. Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, s-a declarat mulţumit de decizia CJ Cluj.

"De ce să aibă dreptul exclusiv? Nu au construit ei stadionul. Consiliul Judeţean Cluj ne-a trimis o adresă în care ni se comunică că putem juca meciurile internaţionale pe Cluj Arena. U Cluj este chiriaş pe Cluj Arena şi nu poate să pretindă astfel de pretenţii", a spus Iuliu Mureşan.

CITIŢI ŞI:

  • Alin Tişe, preşedintele CJ, a inaugurat Cluj Arena într-o miuţă ca între privilegiaţi | VIDEO
  • De ce iarba de la Cluj va fi mai verde decât pe "Naţional"
  • Chirie de doar 7.500 de euro pe meci pe "Cluj Arena"
  • Cluj Arena, stadionul învelit în fuselaj de avion. VEZI AICI IMAGINI PANORAMICE