Evenimentul Zilei > Social > Bobby Păunescu are o nouă casă de producţie în SUA
Bobby Păunescu are o nouă casă de producţie în SUA

Bobby Păunescu are o nouă casă de producţie în SUA

Regizorul şi producătorul român a înfiinţat Solar Pictures, o casă de producţie aflată în Statele Unite ale Americii.

Noua companie, la care parteneri sunt Bobby Păunescu şi Jared Underwood (fost senior executive Comerica Entertainment), va mai avea doi şefi: producătoarea Kearie Peak şi specialistul în achiziţii Christopher Taylor.
Un co-investitor de prestigiu
Un alt nume greu care a investit în Solar Pictures este Edward Lawson Johnston. Acesta este fondatorul băncii LJ Group, care manageriază bunuri în valoare de cinci miliarde de dolari.
Johnston este şi cel care a creat World Luxury Council în Londra, Dubai, Mumbai şi Delhi împreună cu Prinţul Michael de Kent, nepotul regelui George al V-lea al Marii Britanii. Investitorul este totodată consultant la London School of Business & Finance.
Unde bate casa de producţie
Scopul companiei Solar Pictures este să producă între patru şi cinci filme pe an; lungmetrajele vor fi diverse, de la cele independente, cu buget mic, la filme de acţiune cu bugete medii, de până la 30 de milioane de dolari.
"M-am pregătit pentru ziua asta mulţi ani, în primul rând învăţând businessul, apoi meseria, cu filme pe care le-am produs, scris sau regizat. Acum e timpul pentru pasul următor – să fac filme independente bune, cu potenţial pe piaţa din SUA şi cea internaţională", a afirmat pentru publicaţia online deadline.com Păunescu (care deţine şi casa de producţie şi de distribuţie Mandragora International Group şi şi-a pus semnătura – ca finanţator, producător, scenarist, regizor şi distribuitor – pe 12 filme).
"Cu resursele financiare ale lui Bobby, echipamentele de producţie şi studiourile de primă clasă din România şi alte parteneriate strategice prin lume, suntem convinşi că Solar Pictures le va oferi cineaştilor şi actorilor o platformă unică de producţie şi distribuţie a filmelor lor", a precizat şi Jared Underwood, care a plecat de la Comerica Entertainment după 18 ani, timp în care au fost finanţate peste 800 de filme (de pildă "Iron Man – Omul de oţel", seria "Saga Amurg", "District 9", "Eroi de sacrificiu", premiatul cu Oscar "Poveşti din LA" şi "Ziua trădătorilor"), cu 10 miliarde de dolari. 
"E timpul pentru pasul următor – să fac filme independente bune, cu potenţial pe piaţa din SUA şi cea internaţională.“
BOBBY PĂUNESCU, cineast

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: