Boala muncii în exces, recunoscută oficial de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS)!

Boala muncii în exces, recunoscută oficial de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS)!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) include pentru prima dată, pe lista bolilor recunoscute, sindromul epuizării profesionale. Acest sindrom este de acum considerat o afecțiune profesională, potrivit Science Alert.

Rapoartele realizate anterior au sugerat ca epuizarea profesională sau „burn out”, cum este cunoscută de către publicul larg, să fie recunoscută drept o afecțiune medicală la cea de XI-a ediție a Catalogului Internațional al Bolilor și Problemelor de Sănătate Înrudite. Potrivit unor declarații oficiale, clasificarea se va face drept o condiție profesională.

Sindromul epuizării profesionale ar fi cauzat de fapt de către „o stare de stres cronică la locul de muncă”, conform unei definiții propuse. Totodată, potrivit aceleiași definiții, această etichetă nu poate fi aplicată în alte sfere ale vieții.

Câțiva experți au prezentat și ei o definiție a acestei epuizări profesionale. Aceasta este următoarea: „un sentiment accentuat de epuizare, îndepărtarea mentală faţă de locul de muncă sau creşterea cinismului faţă de acesta corelate cu o reducere a eficienţei profesionale”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În momentul de față nu se poate spune că există un standard care să fie folosit pentru a identifica simptomele acestei „boli”, de aceea, parametrii după care ar putea să fie identificată această condiție au nevoie urgentă de clarificare.

În Marea Britanie a fost realizat un studiu pe această temă, în urma căruia, cercetătorii au ajuns la concluzia că 30% dintre experții în resurse umane cred că epuizarea profesională este răspândită pe scară largă

în companiile și organizațiile unde sunt angajați.

În același context, Universitatea Harvard a ajuns la concluzia că, economia americană suferă pierderi de 4,6 milioane de dolari anual din cauza stresului profesional.