Evenimentul Zilei > Social > Boala fără leac care s-a răspândit peste tot în lume. Durerile sunt greu de suportat
Boala fără leac care s-a răspândit peste tot în lume. Durerile sunt greu de suportat

Boala fără leac care s-a răspândit peste tot în lume. Durerile sunt greu de suportat

O boală mortală s-a răspândit peste tot în lume și este foarte greu de diagnosticat. Mulți bolnavi ajung la doctor când este prea târziu, iar șansele lor de supraviețuire sunt minime.

Cancerul osos se numără printre cele mai letale forme de cancer existente, iar mulți bolnavi merg la control când deja este prea târziu. Această boală este greu de diagnosticat, dar medicii au explicat care sunt primele simptome.

Umflarea picioarelor și oboseala generală sunt înțelese pe scară largă ca fiind indicatori timpurii ai bolii. Dar și faptul că te chinui să mergi poate fi un semn al bolii. Cu toate astea, 600 de persoane sunt diagnosticate cu cancer osos în Marea Britanie în fiecare an.

Medicii au declarat că există mai multe tipuri de cancer osos; condrosarcomul este cel mai frecvent la vârsta adultă, iar osteosarcomul este cel mai frecvent la copii și adulți tineri. Din cauza acestei boli, mulți pacienți nu mai pot merge și își pierd forța. „Durerea poate fi uneori confundată în mod eronat cu artrita la adulți și cu durerile de creștere la copii și adolescenți”, potrivit NHS.

„Uneori, durerea osoasă poate fi diagnosticată greșit ca fiind tendinită sau o accidentare sportivă, precum și artrită, precizează Bone Cancer Research Trust. Medicii au mai declarat că durerea osoasă este îngrozitoare și că nici medicamente nu își fac efectul.

Sursa foto: EVZ

Mai mult,cancerele osoase primare sunt rare și este posibil ca mulți medici de familie să nu fi văzut niciodată un caz înainte, pacienții „își vizitează de obicei medicul de familie de trei sau patru ori înainte de a primi o trimitere”, spune organizația caritabilă.

Simptomele cancerului osos

Celelalte 7 simptome ale cancerului osos sunt:

Umflături (în jurul osului afectat)
Roșeață (în jurul osului afectat)
Mersul șchiopătând
Oase care se fracturează ușor
Febră
Pierdere inexplicabilă în greutate
Transpirație, în special noaptea

NHS spune: „Mergi la medic dacă ai dureri osoase persistente, severe sau care se agravează sau dacă sunteți îngrijorat că aveți oricare dintre celelalte simptome ale cancerului osos”. „Deși este foarte puțin probabil ca simptomele dvs. să fie cauzate de cancer, cel mai bine este să fiți siguri prin obținerea unui diagnostic corect.”

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: