Boala cruntă de care majoritatea bărbaților nu scapă. Ce simptome ar trebui să dea de gândit

Boala cruntă de care majoritatea bărbaților nu scapă. Ce simptome ar trebui să dea de gândit Medici. Sursa foto: Dreamstime.com

Dr. Vlad Olaru de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila Bucuresti a dezvăluit care este boala de care foarte puțini bărbați scapă și care sunt primele simptome.

Asistent universitar Dr. Vlad Olaru de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila Bucuresti, Catedra de Chirurgie Urologică Fundeni și Medic specialist urolog, a explicat de ce doar foarte puțini bărbați reușesc să scape de cancerul la prostată, dar și de ce este atât de periculos.

Cancerul de prostată reprezintă o entitate distinctă între toate celelalte tipuri de neoplazii. Glanda prostatică este un organ de dimensiuni modeste situate în pelvisul profund al bărbatului, iar cancerul de prostată se clasează pe locul al 2-lea între cancerele diagnosticate la bărbat, însumând 1.1 milioane de noi cazuri diagnosticate anual la nivel mondial. Acest tip de neoplazie apare rar la pacienții tineri, de regulă mai puțin de 5% dintre pacienții sub 30 de ani fiind diagnosticați cu cancer de prostată.

Medicul a mai declarat că dacă toți barbații ar trăi până la vârsta de 100 de ani, cel mai probabil că marea majoritate ar ajunge să dezvolte această forma de neoplazie. Cu toate astea, există suficiente tratamente pentru cancerul la prostată.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cancer

Sursa foto: EVZ

Simptomele cancerului de prostată

Simpomele cancerului de prostată nu apar imediat, ci după câteva luni. Atunci când avem de a face cu un cancer de prostată în stadiul avansat, pacientul poate prezenta semne și simptome caracteristice cum ar fi simptomatologia de tract urinar inferior, urinatul cu sânge, disconfort în regiunea abdominală inferioară, sânge în lichidul spermatic, disfuncție erectilă, dureri osoase, scăderea în greutate.

Medicii au mai declarat că riscul de a face cancer de prostată este mai mare la cei care fumează, la cei care au avut rude cu cancer de prostată sau la cei care nu țin dietă. Cancerul de prostată se poate extinde regional la organele învecinate cum ar fi vezica urinară, iar celule neoplazice pot migra prin curentul sangvin sau limfatic către sistemul osos sau către alte regiuni ale corpului.

Cei care suferă de cancer de prostată trebuie să facă mișcare și să își schimbe alimentația, potrivit Doctorulzilei.