Evenimentul Zilei > International > Blue Lives Matter. Puternicul portal american pro-poliție contraatacă
Blue Lives Matter. Puternicul portal american pro-poliție contraatacă

Blue Lives Matter. Puternicul portal american pro-poliție contraatacă

În spatele acestei pagini de Facebook, foarte influentă și activă în plină campanie prezidențială americanî, se ascunde o companie misterioasă care vinde tricouri.

La 12 septembrie, o știre scandalizează Statele Unite. În Compton, în apropiere de Los Angeles, un bărbat a împușcat doi ofițeri de poliție înainte de a fugi. Acest atac, inexplicabil, revoltător, a stârnit indignare: majoritatea celor zece cele mai virale articole pe Facebook in țară sunt dedicate acestuia. Toate provin de pe site-uri sau mass-media conservatoare.

Printre aceste site-uri este The Police Tribune. Acesta este noul nume al unui portal care anterior se numea Blue Lives Matter: numele unei mișcări care a devenit cunoscută înb 2016 , inițiată de ofițerii de poliție americani ca reacție la protestele Black Lives Matter care denunțau „brutalitățile polițienești”.

De atunci, susținătorii Blue Lives Matter și-au exprimat în mod regulat indignarea față de tratamentul nefavorabil al acțiunilor poliției în mass-media.

Peste două milioane de abonați

The Police Tribune explică faptul că a fost „înființat și este administrat integral de membrii poliției , activi sau pensionari” . Se prezintă pe Twitter ca „ vocea oficială a mișcării Blue Lives Matter” și are un cont certificat în această rețea: un logo albastru care indică faptul că echipele Twitter au verificat identitatea proprietarilor săi.

Site-ul este puternic. Pe Facebook, distribuie în fiecare zi celor peste două milioane de abonați ai săi numeroase articole în care ofițerii de poliție sunt victime ale altor cetățeni americani. Unele dintre postările sale, precum un articol cu titlu înșelător despre moartea unui bărbat afro-american împușcat de un ofițer de poliție, sunt distribuite de peste 100.000 de ori pe Facebook.

În august, The Police Tribune acumulase peste 1,3 milioane de reacții, like-uri și share-uri – de două ori mai mult decât pagina popularului polemist conservator Bill O’Reilly.

Articolele de pe site denunță în mod regulat presupusul laxism al judecătorilor care eliberează delincvenți sau rasismul manifestanților de stânga.

Mai larg, site-ul se concentrează pe orice lucru care confirmă ideea, populară în rândul susținătorilor lui Donald Trump, că America este amenințată de o extremă stânga care urăște poliția.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE