Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis. Ce a scris în biletul de adio

Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis. Ce a scris în biletul de adio Andrei Morozov s-a sinucis. Sursa foto: X

Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis. Gestul său a venit după ce a vorbit despre pierderile înregistrate de armata rusă în timpul bătăliei pentru Avdiivka.

Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis. El este cel care a dezvăluit zilele trecute pierderile mari de la Avdiivka. Morozov, care servea în forțele armate ruse, administra canalul de Telegram numit „Ne scriu din Ioannina”. Aici oferea actualizări despre evoluțiile de pe front ale armatei ruse.

Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis

La 18 februarie, bloggerul Morozov a publicat un mesaj în care a menționat moartea a 16 mii de soldați ruși în bătăliile pentru Avdiivka. Postarea a stârnit o mulțime de discuții pe alte canale pro-ruse. Bloggerul a fost aspru criticat de bloggerii militari pro-ruși.

El a publicat un bilet de adio pe canal, acuzând persecuția „prostituatelor politice conduse de Vladimir Soloviov”. A făcut referire la „Soloviov LIVE” în care a fost atacat de Yulia Vityazeva și Armen Gasparyan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Morozov a șters postarea două zile mai târziu, notând în scrisoarea sa de adio că a fost forțat să facă acest lucru.

Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis. Sursa: X

Ce a scris în biletul de adio

Bloggerul militar rus Andrei Morozov  a lăsat un bilet de adio în care a menționat că a fost „forțat să facă acest lucru”.

„Tovarășe colonel, prin ordinul dumneavoastră, am fost obligat să șterg postarea de pe canalul meu de telegram. Și ați fost forțați să dați acest ordin de către comanda voastră, bazându-vă pe responsabilitatea colectivă a vechii armate. Iar el, comandamentul vostru, a fost forțat să facă acest lucru de prostituatele politice conduse de Vladimir Soloviov, care se enervează să vină și să apese pe trăgaci. Ei bine, o voi face singur. Mă voi împușca dacă nimeni nu îndrăznește să-și asume această sarcină minoră. Și vi se vor da tancuri”, se spune în mesaj.

Bloggerul Morozov este unul dintre fondatorii Centrului de Coordonare pentru Ajutor pentru Novorossia și fostul lider al grupului naționalist-stalinist Red Blitzkrieg. Din 2014 până în 2015, după cum a spus chiar bloggerul, a participat la acțiuni pe teritoriul Ucrainei, scrie zona.media.