Biroul lui Ceauşescu, scos la vânzare. Cântăreţul Elton John, interesat să-l cumpere

Biroul lui Ceauşescu, scos la vânzare. Cântăreţul Elton John, interesat să-l cumpere

O fabrică de mobilă din Arad intrată în insolvenţă scoate la licitaţie un birou pe care ar fi trebui să-l primească Nicolae Ceauşescu cadou în 1990 şi nu a mai apucat. Se pare că biroul din lemn de paltin cu furnir de nuc, cireş şi trandafir este sculptat manual, era destinat încăperii pe care dictatorul ar fi urmat să o ocupe în Casa Poporului.

Fabrica din Arad care scoate biroul la licitaţie a realizat aproape toată mobila Ceauşeştilor. Preţul de pornire a licitaţiei este 50.000 de euro, iar printre cei interesaţi se numără şi cântăreţul britanic Elton John, potrivit Digi24.ro.

Cele trei piese de mobilier masiv care cîntăresc peste trei tone ar fi trebuit să fie un cadou pentru Nicoale Ceauşescu la aniversarea din 26 ianuarie 1990.

De atunci şi pânî acum însă, piesele au rămas în depozitele fabricii. În tot acest timp, reprezentanţii firmei au primit mai multe oferte pentru a vinde mobila, dar nu le-au luat niciodată în calcul. Acum însă, pentru că firma a intrat în insolvenţă, au decis să le vândă. .

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii fabricii spun că mobila destinată lui Ceauşescu a stârnit interesul unor cumpărători arabi sau din Uniunea Sovietică, dar că şi britanicul  Elton John s-a fi arătat interesat să cumpere acest birou.