Evenimentul Zilei > International > Bill Gates vrea banii SUA pentru OMS
Bill Gates vrea banii SUA pentru OMS

Bill Gates vrea banii SUA pentru OMS

Bill Gates a criticat mișcarea președintelui american Donald Trump de a suspenda finanțarea pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Statele Unite nu mai dau bani la bugetul Organizației Mondiale a Sănătății. Administrația Trump consideră că OMS a gestionat prost criză COVID-19 și că ar fi ascuns adevărul despre coronavirus.

„Am cerut administraţiei să suspende finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi să facă o evaluare a rolului său în proasta gestionare şi ascunderea adevărului legat de răspândirea coronavirusului,”, a declarat Trump de la Casa Albă.

Replica lui Bill Gates n-a întârziat să apară

Bill Gates a declarat că decizia lui Donald Trump de a opri finanțarea pentru Organizația Mondială a Sănătății „în timpul unei pandemii” este „periculoasă”.

Fondatorul Microsoft a tweetat : „Munca lor încetinește răspândirea COVID-19 și dacă această muncă este oprită, nicio altă organizație nu o poate înlocui. Lumea are nevoie de @Organizaţia Mondială a Sănătăţii mai mult ca niciodată„, a scris miliardarul pe social media.

Şi Antonio Guterres a reacţionat

„Convingerea mea este că OMS trebuie să fie susţinută deoarece este absolut esenţială pentru eforturile lumii în câştigarea războiului împotriva COVID -19”.

„După ce vom vom întoarce pagina finală a acestei epidemii, va fi un moment în care să revenim pe deplin pentru a înţelege cum a putut să apară o astfel de boală şi să îşi răspândească efectul devastator atât de repede asupra întregii lumi”. „Lecţiile învăţate vor fi esenţiale pentru a gestiona eficient provocări similare, dacă acestea vor apărea în viitor”, a afirmat secretarul general al Naţiunilor Unite.