Bill Gates spune că AI ne va scăpa de muncă şi cancer

Bill Gates spune că AI ne va scăpa de muncă şi cancer Sursa foto: 179611700 / Web © Frédéric Legrand | Dreamstime.com

Bill Gates crede că nu ar trebui să ne sperie atât de mult inteligența artificială, pentru că aceasta are şi părţi bune.

Bill Gates a declarat recent că omenirea ca avea multe avantaje de pe urma inteligenţei artificiale (AI). Miliardarul spune că vom lucra trei zile de muncă pe săptămână. Mai mult, spune că mașinile vor produce toate alimentele și bunurile.

Bill Gates este optimist cu privire la AI

Bill Gates a dat un răspuns destul de optimist în legătură cu îngrijorările că inteligența artificială (AI) va elimina locurile de muncă. Miliardarul, cofondator al Microsoft, a susținut într-un podcast că tehnologia nu va putea înlocui oamenii. Dar ar putea face posibil ca oamenii să lucreze doar trei zile pe săptămână.

Miliardarul a vorbit despre o lume în care „mașinile vor putea produce toate alimentele și bunurile”. Iar oamenii nu vor mai trebui să lucreze cinci zile pe săptămână sau mai mult pentru a câștiga un salariu decent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Față, Uman, Poligoane, Reţea, Explozie

Bill Gates, profeții despre viitor. Sursa foto: Pixabay

Oamenii vor lucra doar trei zile săptămână

Tehnologia ar putea face ca într-o zi oamenii „să nu mai muncească atât de mult. Dacă am ajunge la o societate în care trebuie să lucrezi doar trei zile pe săptămână, probabil că ar fi în regulă”. Este opinia lansată de Bill Gates.

Cu toate acestea, Bill Gates a recunoscut anterior pericolele unei utilizări greșite a inteligenței artificiale. În iulie, el a publicat un articol pe blogul său cu privire la impactul potențial al inteligenței artificiale.

„Nu cred că impactul inteligenței artificiale va fi la fel de dramatic precum Revoluția Industrială, dar cu siguranță va fi la fel de mare ca introducerea computerului. Aplicațiile de procesare a textului nu au desființat munca de birou, ci au schimbat-o pentru totdeauna”, a scris el.

Inteligenţă Artificială, Creier

AI. Sursa foto: Pixabay

Angajatorii și muncitorii au trebuit să se adapteze și au făcut-o

Și directorul executiv al JP Morgan, Jamie Dimon, a estimat că următoarea generație de angajați va lucra doar 3-5 zile pe săptămână datorită inteligenței artificiale. Practic confirmă tot ceea ce a spus Bill Gates.

„Copiii voștri vor trăi până la 100 de ani și nu vor face cancer datorită tehnologiei și probabil vor munci trei zile și jumătate pe săptămână”, a spus Jamie Dimon pentru Bloomberg în luna octombrie.