Evenimentul Zilei > Economie > Bill Gates a mai dat o lovitură! O afacere bine ascunsă l-a făcut numărul UNU în America. Este uimitor în ce a investit
Bill Gates a mai dat o lovitură! O afacere bine ascunsă l-a făcut numărul UNU în America. Este uimitor în ce a investit

Bill Gates a mai dat o lovitură! O afacere bine ascunsă l-a făcut numărul UNU în America. Este uimitor în ce a investit

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cunoscut pentru abilitățile sale în domeniul tehnologiei, mai degrabă decât pentru dragostea de pământ şi aer liber, a dat iar lovitura.

Bill Gates a devenit cel mai mare proprietar de terenuri agricole din America. Astăzi deține 242.000 de acri de teren agricol. După ani de rapoarte conform cărora cumpără terenuri agricole în locuri precum Florida și Washington, The Land Report a dezvăluit că Bill Gates, care are o avere netă de aproape 121 de miliarde de dolari conform Forbes, și-a construit un portofoliu masiv de terenuri agricole care se întinde pe 18 state.

În ce state deţine cele mai mari suprafețe de teren

Cele mai întinse proprietăți ale sale sunt în Louisiana (69.071 acri), Arkansas (47.927 acri) și Nebraska (20.588 acri). În plus, el deține o participație în 25.750 de acri de teren de tranziție din partea de vest a Phoenix, Arizona, care este în curs de dezvoltare ca o nouă suburbie.

Potrivit cercetării The Land Report, terenul este deținut direct și prin intermediul unor entități terțe de către Cascade Investments, vehiculul de investiții personale al lui Gates. Alte investiții ale Cascade includ compania de siguranță alimentară Ecolab, retailerul de mașini second hand Vroom și Canadian National Railway.

Deși poate fi surprinzător că un miliardar din tehnologie ar fi și cel mai mare proprietar de teren agricol din țară, aceasta nu este singura incursiune a lui Gates în agricultură.

Terenurile ar putea fi împărțite între fondatorul Microsoft și soția sa Melinda Gates

Pentru că Bill și Melinda Gates nu au semnat niciodată un acord prenupțial, va trebui ca cei doi să-și împartă bunurile în afara instanței. În 2008, Fundația Bill și Melinda Gates a anunțat granturi în valoare de 306 milioane USD pentru a promova agricultura durabilă și cu randament ridicat în rândul fermierilor mici din Africa sub-sahariană și Asia de Sud.

Fundația a investit în continuare în dezvoltarea și proliferarea „ super culturilor ” rezistente la schimbările climatice și a vacilor de lapte cu randament mai ridicat. Anul trecut, organizația a anunțat Gates Ag One, o organizație nonprofit pentru promovarea acestor eforturi.

Fundația Gates a anunțat că va investi 40 de milioane de dolari în cercetare pentru a ajuta la creșterea găinilor care fac ouă de calitate mai bună

Nu este complet clar cum sunt folosite terenurile agricole ale lui Gates sau dacă vreunul dintre terenuri este pus deoparte pentru conservare. (Cascade nu a returnat cererea de comentarii pentru Forbes).

Cu toate acestea, există unele indicii că terenul ar putea fi folosit într-un mod care să se alinieze cu valorile fundației. Cottonwood Ag Management, o subsidiară a Cascade, este membru al Leading Harvest, o organizație nonprofit care promovează standarde de agricultură durabilă care acordă prioritate protecției culturilor, solului și resurselor de apă.

Primul loc în lista celor mai mari 100 de proprietari de teren din SUA din 2019 a The Land Report i-a aparținut lui John Malone, omul de afaceri miliardar, proprietar și filantrop, cu 2,2 milioane de acri de teren, scrie businessinsider.