O femeie din satul Cubulcut a fost arestată preventiv după ce şi-a ucis iubitul de 59 de ani. Din cauza unor certuri mai vechi, ea i-a pus mai multe medicamente în bere, a așteptat să adoarmă și l-a strangulat cu un șiret.

Procurorii au deschis un dosar penal în 12 august, zi în care polițiștii au reținut-o pentru 24 de ore.

„În noaptea de 11/12.08.2020, în timp ce se afla la locuinţa sa din Săcueni, sat Cubulcut, jud. Bihor, pe fondul unui conflict mai vechi cu concubinul său B.Z., inculpata L.I. i-a introdus acestuia o cantitate mare de medicamente în flaconul de bere din care concubinul consuma, după care, în timp ce acesta dormea pe vegetaţia din curtea casei, pentru a se asigura că a decedat, l-a strangulat de gât cu un şiret.

Victima B.Z. a decedat ca urmare a asfixiei mecanice prin strangulare”, a transmis, vineri, într-un comunicat, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă tribunalul Bihor, Dida Naghiu.


Autorul dublei crime care a îngrozit România, condamnat la închisoare pe viață


La solicitarea procurorului de caz, Tribunalul Bihor a dispus, joi, arestarea preventivă a inculpatei pentru 30 de zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor formulată în dosar nr.574/P/2020. În baza art. 202, art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei: Lakatos Ida pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, faptă prevazută şi pedepsită de art. 199 alin.1 Cod penal cu referire la art.188 alin.1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.08.2020 şi până la data de 11.09.2020, inclusiv”, se arată în minuta instanței.

Potrivit judecătorilor de la Tribunalul Bihor, ea va fi apărată de un avocat din oficiu.

În astfel de cazuri, „uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, însă dacă faptele sunt săvârşite asupra unui membru al familiei „maximumul special al pedepsei se majorează cu o pătrime”, conform legii în vigoare.