Candidatul Democrat în alegerile prezidențiale din Statele Unite, Joe Biden, a anunțat că persoana cu care va face pereche la scrutinul din 3 noiembrie este senatoarea de California, Kamala Harris (foto), cunoscută pentru vederile sale ultrastângiste.

Astfel, în martie 2019, Harris a co-inițiat un proiect de lege, Equality Act, care ar urma să amendeze Civil Right Act, datând din 1964, cu scopul de a proteja „orientarea sexuală și identitatea de gen”.

Printre alte prevederi, proiectul de lege al lui Harris ar obliga școlile publice să includă în echipele sportive feminine elevii cu sex biologic masculin, însă se „identifică” ca femei.

Măsura acceptării transgenderilor în competițiile sportive, nu potrivit sexului lor biologic, ci potrivit sexului cu care se „identifică” este una intens promovată de agenda LGBT, însă nemulțumește grav competitoarele. Acestea se văd obligate să concureze cu niște bărbați, indiferent cum își spun aceștia, și, prin urmare, să aibă șanse minime de câștig.

Joe Biden a promis că, în cazul în care va fi ales, va semna Equality Act în primele o sută de zile ale mandatului său.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Reprezentanților, cu sprijinul unanim al Democraților, în mai 2019, dar nu a fost votat în Senat, unde Republicanii au majoritatea.

Democrații au mari șanse să redobândească majoritatea în Senat, potrivit sondajelor actuale.

În plus, numeroși lideri Democrați, inclusiv fostul președinte Barack Obama, au evocat intenția de a elimina în viitorul mandat rolul decisiv al Senatului în adoptarea legilor, ceea ce ar face ca legile să poată fi aprobate în Camera Superioară cu 50 de voturi din 100, față de 60 în prezent.

Actualul secretar pentru Educație din cadrul administrației Trump, Betsy DeVos, se opune categoric unei astfel de legi și s-a plasat de partea liceenelor care au dat în judecată statul Connecticut pentru politicile sale pro-transgenederi.

De asemenea, Procurorul General al lui Trump, William Barr, și-a manifestat sprijinul față de o lege din Idaho care restrânge participarea la competițiile sportive feminine doar la atletele femei din punct de vedere biologic.