Biden o gafează iar. Planurile sale aruncă populația în sărăcie. Se anunță măsuri draconice

Sursa: Agerpres

Odată cu creșterea costurilor combustibilului, răspândirea inflației și trecerea ilegală a frontierei, americanii au început să-și pună semne de întrebare în legătură cu politicile lui Biden.

Politicile climatice ale lui Biden sunt defectuoase, atât din punct de vedere extern, cât și intern. Președintele SUA și-a propus să transforme sectorul energetic, însă acel lucru va fi realizat doar prin impozite mult mai mari, cheltuieli cu deficit masiv și reglementări drastice.

Toate statele sunt afectate de creșterea prețurilor la energie

China este deja liderul mondial în emisia de gaze cu efect de seră, consumul de energie crescând încă de la masacrul din Piața Tiananmen. În acest context, Biden va trebui să ajungă la un acord cu chinezii pentru a-și putea urmări politica climatică. La fel ca în majoritatea țărilor, China are politica de a obține energie la cel mai ieftin preț pe care îl poate găsi. Chiar și așa, în prezent, China se află în mijlocul unei crize energetice.

Situația nu pare mai bună nici în cealaltă parte a lumii, unde aliații Statelor Unite întâmpină probleme în a folosi curentul electric, Europa confruntându-se și ea cu o criză energetică. Penuria și prețurile au ajuns la un nivel record, iar potrivit Economist Intelligence Unit, „creșterile ar putea continua pe tot parcursul iernii”. Situația europenilor depinde de principalul lor furnizor de combustibil: Rusia, care în prezent are probleme cu producția.

În ultimul an și jumătate, Congresul Statelor Unite are o datorie națională de aproape 5,5 trilioane de dolari, administrația Biden făcând eforturi de a scădea datoria prin politici sociale, politici climatice și de muncă. Administrația a acționat rapid pentru a implementa sau a propune sute de miliarde de subvenții și favoruri fiscale pentru tehnologiile de energie verde.

De asemenea, a propus politici de reorientare a rețelei energetice și a întregului sector de transport în jurul unor obiective climatice arbitrare. A dezvoltat o serie de reglementări care vizează aproape fiecare aspect al industriilor cărbunelui, petrolului și gazelor naturale. Chiar dacă americanii obțin aproape 80 la sută din energie, administrația Biden consideră că acestea sunt ilegale. De asemenea, se cunoaște foarte bine că aceste costuri mari ale energiei acționează ca o taxă asupra întregii economii, una care îi afectează cel mai mult pe cei săraci.

Libertatea economică este singura soluție

Între 2018 și 2019, pe măsură ce costurile medii ale energiei au scăzut cu 5%, iar costurile energetice pe cap de locuitor au scăzut în fiecare stat, cu excepția Californiei, economia națiunii a doborât recorduri de creștere și ocupare a forței de muncă. Costurile californienilor au crescut deoarece statul urmărește o agendă climatică nesăbuită care include interzicerea mașinilor pe benzină.

În acest context, administrația pare hotărâtă să transforme sectorul energetic și economia națională în serviciul unei agende climatice radicale. O abordare mult mai productivă și mai realistă ar fi extinderea libertății economice în țară și în străinătate, în special în țările în curs de dezvoltare. Datele arată că libertatea economică merge mână în mână cu creșterea economică care este esențială pentru gestionarea problemelor mediului.

În loc să fie cheltuite trilioane de dolari, Congresul și administrația prezidențială ar trebui să se concentreze pe implementarea unor politici care reduc barierele de reglementare în inovația energetică, să eficientizeze autorizațiile și să promoveze politica fiscală de creștere.

De asemenea, în loc să îndemne aliații să urmeze politici care le transformă sectoarele energetice, Statele Unite ar trebui să susțină un comerț mai liber pentru a obține energia de care au nevoie. În loc să fie crezută China pe cuvânt, ar trebui făcute presiuni asupra transparenței, să fie reafirmat angajamentul față de drepturile omului și să fie apărată suveranitatea națiunilor vecine împotriva agresiunii chineze.