Evenimentul Zilei > International > Biden mărește anul acesta numărul de refugiați cu 800%
Biden mărește anul acesta numărul de refugiați cu 800%

Biden mărește anul acesta numărul de refugiați cu 800%

Joe Biden a anunțat săptămâna trecută că intenționează să sporească dramatic numărul de refugiați primiți de Statele Unite.

În condițiile în care administrația Trump a stabilit un plafon de 15.000 de refugiați pentru actualul an fiscal, Biden a declarat joi că va majora această cifră până la 125.000, relatează Religion News Service (RNS).

„Statele Unite au reprezentat de multă vreme o lumină de speranță pentru cei năpăstuiți și oprimați, un lider în reinstalarea refugiaților”, a declarat Biden într-o înregistrare video prezentată la sărbătorirea virtuală a 40 de ani de la înființarea Serviciului Iezuit pentru Refugiați.

Crește pragul

„Promit, în calitate de președinte, că voi restaura această moștenire mândră a țării noastre”, a continuat Biden. „Administrația Biden-Harris va restaura rolul istoric al Americii în protejarea persoanelor vulnerabile și în apărarea drepturilor refugiaților peste tot în lume, și va majora obiectivul nostru anual de primire de refugiați la 125.000.”

În același mesaj video, Biden a mai afirmat că Serviciul Iezuit pentru Refugiați este o „mare organizație” care a formulat în termeni teologici angajamentul istoric american de a primi și reinstala refugiați.

Teologia Stângii

„Această organizație a fost întemeiată pentru a răspunde nevoilor unora dintre cei mai vulnerabili dintre noi: refugiații. SIR consideră că în persoana celui străin îl întâlnim pe aproapele nostru. Și că, în final, fiecare societate este judecată prin modul în care îi tratăm pe cei care au cea mai mare nevoie”, a spus Biden.

În timpul campaniei electorale, Biden a beneficiat de sprijinul vocal al unui anumit număr de importanți iezuiți americani, în ciuda promisiunilor candidatului Democrat de a relaxa legislația avorturilor.

Directoarea pentru Operațiuni a Serviciului Iezuit pentru Refugiați, Giulia McPherson, a declarat că decizia lui Joe Biden de a majora pragul de refugiați admiși în Statele Unite reflectă atașamentul său pentru credința catolică.

„Faptul că a ales să facă acest anunț cu noi în această seară este un semn că președintele ales Joe Biden își urmează credința atunci când este vorba de politicile americane de primire și protejare a refugiaților”, a spus directoarea.

Papa Francisc, el însuși un iezuit și un mare militant pentru imigrație și refugiați, a fost printre primii lideri politici ai lumii care s-au grăbit să-l felicite pe Joe Biden pentru victoria sa în alegeri, deși aceasta este contestată de Donald Trump și nu a fost confirmată oficial.