Femeia a fost eliberată de poliţie graţie unui mesaj pe care aceasta a reuşit să-l trimită pe WhatsApp unei prietene. Într-un fel sau altul, femeia a reuşit să-şi ascundă celularul de cei care o violau şi o torturau. Tatăl său, a denunţat dispariţia sa la poliţie, care sosind imediat a început primele cercetări.
 
Cei doi tunisieni au fost arestaţi. Sechestru de persoană, violenţă sexuală, leziuni pe tot corpul: acestea sunt acuzaţiile împotriva bestiilor umane, cunoscuţi cu antecedente privind traficul de droguri. Un al treilea tunisian este anchetat pentru participare la sechestrarea femeii.

Comentariile pe Facebook, potrivit Il Giornale, după această întâmplare sunt care mai de care mai ciudate: '' Dar dacă avea celularul de ce nu a sunat imediat 112?'' ; ''În cazuri de a cest fel aş opta pentru castrarea vinovaţilor'' ; ''Hai să fim serioşi, cei doi nu i-au făcut nicun rău! Şi apoi, suntem siguri că n-a fost ea cea care i-a legat şi violat pe cei doi?'' ; ''Tâmpiţilor, treziţi-vă! Mâine ar putea fi soţia, sora, iubita, mama voastră, fără a mai pune la socoteală că aceste bestii nu ţin cont de vârstă sau sex'' ; ''Dacă n-ar fi fost tunisieni, ar fi fost probabil nigerieni. Iată Italia multietnică, ce frumuseţe!'' ; ''Tunisieni, n-aveţi grijă, nu veţi fi expulzaţi. O palmă amicală pe spate şi aţi scăpat''.