Compania Emagic anunţă că ediţia din 2011 a festivalului va fi organizată ca marile evenimente de gen europene, la iarbă verde, pe malul Lacului Pasărea, aflat pe izlazul comunei Tunari.
"Am înţeles, după trei ediţii, că un adevărat festival nu se face pe betoane şi nu se închide la ora 23.00, aşa că am decis să ne mutăm la iarbă verde", a declarat ieri Laura Coroianu, director general Emagic, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută la The Ark. Nu este chiar primul festival organizat "la iarbă verde" la Bucureşti, s-a mai încercat pe Lacul Morii, dar ar putea fi cel care stabileşte tradiţia.
Cei obişnuiţi cu Rock Werchte-ul belgian sau Primavera Soundul spaniol, ar putea avea acum reale motive de bucurie, căci B’Estfest revine în acest an cu un concept "ca afară". Organizat pe o suprafaţă verde de pe malul Lacului Pasărea, pe islazul comunei Tunari, B’Estfest promite trei scene principale, restaurante şi baruri pe malul lacului (în care vor avea loc spectacole), magazine sau perimetre de sport, show-uri de magie, carusel sau roată.
Anul acesta, B’Estfest se va desfăşura în aceeaşi perioadă cu Festivalul Rock The City, respectiv pe 1, 2 şi 3 iulie. În aceste condiţii, oferta este singura modalitate în care cele două evenimente îşi vor putea tria publicul. Organizatorii Rock The City, D&D East Entertainment, au anunţat că vor urca pe scena de la Romexpo un line-up care include trupe ca Whitesnake, Judas Priest, Prodigy, Papa Roach şi Mike and The Mechanics.
B’Estfest se adresează unui public tânăr, cu vârste cumprinse între 18 şi 35 de ani, pe care-l va încânta cu artişti precum Mika, cel mai nou nume confirmat în line-up-ul B’Estfest, Skunk Anansie, Flogging Molly, Asian Dub Foundation, Lamb, Pendulum, House of Pain şi Hadouken. La eveniment vor fi invitate şi trupe autohtone.
Reducere pentru "gaşcă"
Deşi Primăria Comunei Tunari pune la bătaie o suprafaţă de 25 de hectare, organizatorii cred că 15 sunt suficiente. Bugetul alocat producţiei creşte - şi era oricum de trei ori mai mare decât cel alocat în anii trecuţi. Organizatorii spun că au făcut parteneriate strategice cu câteva dintre festivalurile internaţionale de prestigiu, în cadrul cărora va fi promovat B’Estfestul, mai ales că îşi propun să atragă cât mai mulţi turişti străini (eventual într-un posibil parteneriat cu Ministerul Turismului). "B’Estfest se reinventează şi se transformă într-un «summer camp», întreaga suprafaţă urmând a fi împarţită în zone cu tematică diferită, ce vor oferi publicului 72 de ore de experienţă şi distracţie", a declarat Laura Coroianu. Preţul unui bilet de o zi este de 125 lei, 265 de lei este abonamentul de 3 zile şi 15 lei voucherul pentru acces în camping. Copiii cu vârste sub 12 ani, însoţiţi de un adult, au accesul gratuit, iar elevii şi studenţii care vor să vină cu gaşca la festival vor beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului, dacă se strâng în grupuri de câte 10 persoane (62,50 lei pentru un bilet de o zi sau 132,50 lei pentru abonamentul de festival).
Seri cu muzică, zori cu fitness
B’Estfest 2011 va avea şi o zonă de camping, dotată cu toate facilităţile necesare: securitate, unităţi sanitare, băcanii, precum şi o parcare gratuită. De asemenea, va exista şi o zonă destinată jocurilor în aer liber, unde publicul va avea la dispoziţie terenuri de sport. În prima parte a zilei, doritorii vor putea să facă antrenamente de fitness sau yoga cu instructori specializaţi.
După modelul festivalurilor consacrate în străinătate, B’Estfest amenajează chiar şi un parc de distracţii. Pentru pasi onaţii de fotografie, pictură sau artă vor exista expoziţii în zona Arts&Crafts. Tot aici, cei mai îndemanatici spectatori îşi vor putea încerca talentul sau vor putea să înveţe misterele olăritului, sculpturii, picturii sau artei origami. De asemenea, va exista şi un B’Estfest Bazzar, unde se vor găsi standuri cu articole pentru camping, hamace, accesorii hand made, haine vintage sau urban wear, CD-uri sau viniluri cu muzică.
PE LAC. Emagic a publicat o primă schiţă a perimetrului de festival