Datele sugerează că Berkshire a vândut aproximativ 390 mil. acţiuni Apple, sau aproximativ jumătate din participaţia sa, potrivit calculelor Financial Times.
Vânzările de acţiuni Apple şi alte acţiuni în trimestru au produs un câştig realizat după impozitare de 47,2 miliarde de dolari, o rentabilitate considerabilă a unei investiţii care a fost iniţiată de unul dintre adjuncţii lui Buffett în 2016, notează Ziarul Financiar.
Elon Musk a vorbit despre subiect. Acesta a sugerat cu umor că Buffett ar putea face investiții îndrăznețe, cu această rezervă de numerar, și ar putea achiziționa oricare dintre aceste companii: Netflix, Salesforce, Toyota, Adobe și Hermes. Ca răspuns la utilizator, Musk a spus: "Buffett se așteaptă în mod clar la o corecție de orice fel sau pur și simplu nu vede investiții mai bune decât bonurile de trezorerie". Magnatul tehnologiei a criticat, de asemenea, Rezerva Federală pentru că nu a redus ratele dobânzilor, sugerând că ratele actuale sunt prea ridicate. "Fed trebuie să reducă ratele. A fost o prostie să nu o facă deja", a declarat el, potrivit Yahoo Finance.
Buffett, cel mai veteran investitor din lume
Vânzările de acţiuni au ridicat deţinerile de numerar ale Berkshire la un nivel record de 277 de miliarde de dolari, cu 88 de miliarde de dolari mai mult decât în trimestrul precedent. Compania a investit aceste venituri în titluri de trezorerie pe termen scurt, în timp ce Buffett s-a retras de pe pieţele de acţiuni din SUA.
La sfârşitul anului trecut, Buffett a început să reducă participaţia Berkshire la Apple, iar la începutul anului 2024 a accelerat ritmul vânzărilor de acţiuni. În mai, Buffett a semnalat acţionarilor că este de părere că Apple va rămâne una dintre principalele participaţii ale conglomeratului, enumerând-o printre investiţiile de bază pe termen lung, inclusiv Coca-Cola şi American Express.
Buffett, în vârstă de 93 de ani, unul dintre cei mai venerati investitori din lume, a investit continuu în Bank of America, din 2011, când Berkshire a cumpărat acţiuni preferenţiale de 5 miliarde de dolari.
Această achiziţie a semnalat încrederea lui Buffett în capacitatea CEO-ului Bank of America, Brian Moynihan, de a restabili sănătatea băncii după criza financiară din 2008.