Benzina a ajuns deja la 6 lei. VEZI cât costă carburanţii la benzinării

Benzina a ajuns deja la 6 lei. VEZI cât costă carburanţii la benzinării

Preţul benzinei a atins deja pragul psihologic de 6 lei pe litru, chiar dacă este vorba de cele mai scumpe sortimente, în reţeaua de benzinării MOL. Reporterii EVZ au comparat preţurile afişate la mai multe benzinării din Bucureşti pentru a vedea unde se găsesc cei mai ieftini şi cei mai scumpi carburanţi.

Astfel, cel mai scump carburant se găseşte în reţeaua MOL. Este vorba de sortimentul EVO Benzină fără plumb, care costă deja 6 lei, într-o staţie de pe bd Barbu Văcărescu din Capitală.

În prezent, cea mai ieftină benzină se găseşte la Rompetrol, unde un litru de Efix 95 costă 5,21 lei, într-o benzinărie de pe şoseaua Pipera-Tunari.

Astăzi, OMV Petrom a anunţat o nouă scumpire a carburanţilor, cu 9 bani/litru. Până la această oră, principalii competitori, Rompetrol şi Lukoil, nu au anunţat creşteri de preţuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preţul de referinţă pentru un litru de benzină Premium fără plumb 95 a ajuns 5,16 lei, pentru unul de Top Premium fără plumb la 5,54 lei, OMV Carrera 95 - 5,30 lei şi OMV Carrera 100 - 5,96 lei.

Un litru de Top Euro Diesel 5/Top Nordic Diesel are de marţi un preţ de referinţă de 5,29 lei, unul de OMV Sprint Diesel - 5,31 lei, Euro Diesel 5 - 5,15 lei şi OMV Alpin Diesel - 5,63 lei. Scumpirea vine la o săptămână de la ultima majorare aplicată de companie, pe 1 martie, de 8 bani pe litrul de benzină și de 6 bani pe litrul de motorină, pentru unele sortimente, după ce statul a eliminat acciza redusă pentru carburanții în amestec cu biodiesel sau bioetanol.

Preţurile la pompă cresc într-un ritm rapid, după majorarea accizei pe carburanţi, dar şi din cauza conflictelor din lumea arabă. Boc, despre preţul benzinei: "Asta înseamnă să cedezi rezervele petroliere ale ţării"

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că va continua analizele şi cercetările împreună cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Consiliul Concurenţei, ca urmare a ultimei scumpiri a preţului benzinei, anunţată de compania OMV Petrom.

"Asta înseamnă să nu ai sub control rezervele petroliere ale ţării, să închei contract cu Petrom, cum a făcut altcineva în 2004... Nu vreau să fac atacuri politice. Asta înseamnă să cedezi rezervele petroliere ale ţării, să stabileşti într-un contract până în 2014 că nu ai dreptul să intervii pe redevenţe, să faci contracte în defavoarea statului, ca acum să utilizezi doar mijloace colaterale de control, prin ANAF sau Consiliul Concurenţei pentru a verifica dacă aceste lucruri au susţinere reală", a declarat premierul, citat de Agerpres.

Analiză privind creșterea prețurilor Consiliul Concurenţei (CC) şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să prezinte primului-ministru Emil Boc o analiză privind creşterea preţului carburanţilor pe piaţa românească, după ce, pe 23 februarie, şeful Executivului s-a arătat nemulţumit de o analiză prezentată de şeful CC, Bogdan Chiriţoiu pe acest subiect. 

Conform unor surse guvernamentale, Chirițoiu a prezentat premierului o analiză potrivit căreia nu se poate demonstra că firmele petroliere au scumpit combustibilul prin practici anticoncurenţiale. Anul trecut, când carburanţii s-au scumpit la pompă cu peste 20%, compania petrolieră OMV Petrom şi-a majorat de peste două ori câştigurile, obținând la nivel de grup un profit net record, de 2,19 miliarde lei (520 milioane euro).