Evenimentul Zilei > Actualitate > Becali și Condescu își joacă ultima carte, la instanța supremă din sport
Becali și Condescu își joacă ultima carte, la instanța supremă din sport

Becali și Condescu își joacă ultima carte, la instanța supremă din sport

FCSB și Pandurii Târgu Jiu se agață de o decizie favorabilă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în două chestiuni fundamentale pentru fotbalul românesc. Șansele de câștig sunt, însă, extrem de mici

FCSB și Pandurii Târgu Jiu sunt echipele care nu s-au împăcat cu validarea rezultatelor consemnate în ultima ediție a Ligii I. Oficialii celor două cluburi au parte de o vacanță agitată, pentru că au decis să apeleze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de Lausanne, în cazul titlului, respectiv al retrogradării.


FOTO: Marin Condescu speră la o minune, la LausanneGigi Becali speră s-o detroneze pe FC Viitorul, din postura de campioană a României, și se sprijină pe un text de regulament, considerat, de latifundiarul din Pipera, a fi neclar. Cu ajutorul celebrului avocat Jorge Ibarrola, Gigi vrea să demonstreze că învingătoarea din Liga I trebuia să fie decisă de rezultatele directe din sezonul regulat și play-off.

Se va judeca în franceză, nu în engleză

Deocamdată, Ibarolla a obținut un mic succes, pentru că judecarea cazului se va face în limba franceză, nu în engleză.

Însă, pe fond, e greu de crezut că regulamentul va fi interpretat favorabil FCSBului, de judecătorii de la instanța sportivă. Dacă „roșalbaștrii” vor câștiga, situația creată va fi fără precedent în istoria fotbalului românesc.

Contestă meciul pierdut pentru că n-au mai intrat pe teren

Retrogradată la finalul stagiunii, echipa Pandurii Târgu Jiu încearcă o salvare miraculoasă, în birourile de la TAS. Marin Condescu, președintele gorjenilor, a anunțat că se va adresa instanței sportive de la Lausanne. Discuția este legată de meciul pierdut cu ASA Târgu Mureș, 0-3 la „masa verde”, după ce jucătorii din Târgu Jiu au refuzat să mai evolueze în repriza a doua, din cauza terenului înghețat.

„Am primit aprobarea să contestăm la TAS pierderea punctelor și să suportăm noi toate cheltuielile, inclusiv ale FRF, urmând să recuperăm ulterior banii de la Federație, dacă vom câștiga”, a anunțat Condescu. Oficialul a mai precizat că există posibilitatea să-i dea în judecată pe fotbaliștii care n-au mai intrat pe teren la Târgu Mureș.