Gigi Becali vrea carnet de liberal, aşa că i-a propus lui Crin Antonescu să-l ia, cu partid cu tot. Şi nu vine cu mâna goală. Liderul PNG aduce zestre „o simpatie publică de 2-3%”, sediul PNG, de un milion de euro, pe care este dispus să-l doneze liberalilor şi, ca superofertă, zece milioane, în monedă neprecizată, pe care este dispus să-i cheltuiască pentru a-l scoate pe Antonescu preşedinte. În schimb, el doreşte un nou mandat de europarlamentar şi după aceea, şi unul de senator.
Antonescu nu ar fi zis „nu”
Becali a oferit aceste detalii, la România TV. Conform spuselor sale, Antonescu nu a zis nu. „El mi-a spus aşa: «Gigi, nu vreau să iau eu hotărârea, din punctul meu de vedere, vreau, dar nu vreau să mai existe voci în PNL că am luat eu decizia ». Mi-a spus că-mi dă răspuns într- o săptămână”, a relatat Becali. El a mai aruncat în balanţă şi nişte sfaturi din experienţa sa politico-fotbalistică. „I-am zis aşa: în campania pentru referendum el trebuia să fie antrenorul şi avea nevoie de atacanţi, de mijlocaşi. El nu a avut pe nimeni. El a fost antrenorul, el a fost atacantul, nu a fost nimeni să-l ajute. El a dat cu capul, a centrat, a făcut tot”, a spus el.
Liderii PNL nu au fost încântaţi de perspectiva de a fi colegi cu Becali. „Nu-mi plac cocktail-urile cu orice”, s-a strâmbat Mircea Diaconu. „Sub nicio formă nu facem o fuziune pentru un sediu, fie el şi de un milion”, a spus meditativ vicele Relu Fenechiu, care însă nu s-a pronunţat ferm împotrivă. „Nu aş fi foarte încântat”, a arătat ministrul Culturii, Puiu Haşotti.
În principiu, achiziţia lui Becali nu ar da bine pe blazonul PNL, cu atât mai mult cu cât acesta este un personaj colorat şi greu gestionabil. Însă, în contextul în care USL a scăzut sub pragul de 50%, orice stratagemă menită să securizeze guvernarea viitoare este binevenită. De aici şi recentele informaţii despre o refugiere a unor pesedişti şi penelişti pe listele PP-DD până după alegeri, când ar putea reveni la matcă asigurând majoritatea parlamentară.
CITIŢI ŞI:

  • Gigi Becali: Voi candida pe listele PNL într-un colegiu din sectorul 6
  • VEZI ce asemănări găseşte Cristian Preda între Antonescu şi Becali. Indiciu: ambii sunt codaşi la prezenţe
  • Relu Fenechiu despre fuziunea cu PNG: "Nu facem o fuziune pentru un sediu, fie el şi de un milion de euro"
  • Ministrul Culturii, Puiu Haşotti nu priveşte cu ochi buni o fuziune a PNL cu partidul lui Gigi Becali
  • Becali vrea să se facă liberal. VEZI ce condiţii i-a pus lui Antonescu