Proiectul a fost respins cu 53 de voturi la 44. „Born-Alive Abortion Survivors Protection Act”, cum se intitula proiectul de act normative, prevedea ca bebeluşilor născuţi vii după un avort să li se acorde „aceeaşi protecţie legală ca unui nounăscut”.

Partidul Democrat, care a devenit majoritar în Senat în urma alegerilor de la jumătatea mandatului, din noiembrie trecut, a profitat de poziţia sa pentru a bloca proiectul.

Reţineţi aceste nume: Kamala Harris din California, Amy Klobuchar din Minnesota, Cory Booker din New Jersey, Sherrod Brown din Ohio, Kirsten Gillibrand din New York şi Elizabeth Warren din Massachssetts.

Ei sunt pretendenţii la obţinerea candidaturii Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale din 2020: toţi au votat împotriva legii, ceea ce echivalează cu condamnarea la moarte a bebeluşilor.

Tot împotrivă a votat şi fostul candidat în alegerile primare Democrate din 2016, senatorul independent de Vermont Bernie Sanders.

Senatoarea Democrată de Illinois Tammy Duckworth a calificat legea ca pe o evident tentativă de „a-i tiraniza pe medici să acorde îngrijire reproductivă”. Şi a votat împotrivă.

 

Trump: „Unul dintre cele mai şocante voturi din istoria Congresului”

Donald Trump a reacţionat dur la votul din Senat: „Senatorii Democraţi tocmai au votat împotriva unei legi care împiedica uciderea unui bebeluş nou-născut. Poziţia Democraţilor în privinţa avorturilor a ajuns acum atât de extremist, încât nu-I deranjează să execute bebeluşii DUPĂ naştere”, a scris preşedintele pe Twitter. „Acesta va rămâne în memorie ca unul dintre cele mai şocante voturi din istoria Congresului. Dacă este un lucru asupra căruia toţi ar trebui să fim de acord, acesta este protejarea vieţii bebeluşilor nevinovaţi.” În legătură cu legile din New York şi Virginia, Trump declarase anterior: „Cred că este îngrozitor… Vă amintiţi când v-am spus că Hillary Clinton vrea să smulgă bebeluşii din burtă? Asta se întâmplă acum.”

Marii criminali sau animalele au drepturi, copiii nenăscuţi, nu!

Votul de luni seara din Senat vine după ce statul New York a aprobat în ianuarie o lege care permite avortul până în ultima clipă înainte de naştere, pentru a prezerva „starea de sănătate a femeii”. Actul normativ nu detaliază în ce constau afecţiunile mamei care fac avortul legal, iar specialiştii apreciază că formula vagă va duce la numeroase crime.

Statul Vermont a escaladat cursa morţii, adoptând pe 21 februarie o lege care permite femeilor să facă avort din orice motiv şi în orice moment până la naştere. Aceeaşi lege afirmă că copilul nenăscut nu are drepturi.

În luna ianuarie, un proiect de lege asemănător a fost respins de parlamentul din statul Virginia, din cauza scandalului provocat de declaraţiile iniţiatoarei, Democrata Kathy Trans şi ale guvernatorului statului, Ralph Northam.

Prima a spus că legea sa permite avortul chiar şi după ce a început dilatarea, iar al doilea a afirmat că, în cazul în care copilul care trebuia avortat se naşte viu şi are nevoie de asistenţă pentru a trăi, nu poate fi resuscitat fără acordul mamei: „Dacă mama se află în travaliu, vă voi spune exact ce se întâmplă: copilul se va naşte. Copilul va fi îngrijit; copilul va fi resuscitat, dacă mama şi familia îşi doresc acest lucru şi apoi va avea loc o discuţie între medici şi mamă.”