Bebeluș, prizonier într-un incubator de spital

Bebeluș, prizonier într-un incubator de spital

Un copil în vârstă de un an și două luni cântărește cât un bebeluș și trăiește într-o cutie de sticlă, abandonat de părinți. El ar putea fi operat pe cord.

Caz tulburător la Spitalul Județean Suceava, unde un copil în vârstă de un an și două luni cântărește cât un bebeluș și trăiește într- un incubator, fiind abandonat de părinți în spital.

Povestea lui Vasilică a ieșit la iveală zilele trecute, după ce una dintre pacientele din spital a postat pe pagina ei de facebook mai multe fotografii cu micuțul, care trăiește într-o cutie transparentă din plastic, iar numai în câteva ore postarea a strâns mii de vizualizări.

Doctorii spun că orice microb îi poate fi fatal micuțului de nici patru kilograme

Ne puteți urmări și pe Google News

Vasilică s-a născut cu o malformație congenitală gravă, care îl împiedică să se dezvolte normal. El a venit pe lume la începutul lui 2014, părinții săi fiind de etnie romă.

„Dacă am încerca să-l îngrășăm, îl omorâm”

Mama l-a adus la spital în noiembrie 2014, după ce copilul a răcit. Când li s-a spus că micuţul trebuie supus unei intervenţii chirurgicale complexe, părinţii l-au abandonat în spital, povestesc cadrele medicale, și de atunci nu au mai venit să se intereseze de el. Directorul spitalului sucevean, doctorul Tiberius Brădăţan, explică că micuţul a suferit o anomalie la nivelul inimii și a vaselor mari de sânge care-l împiedică să crească și să ia în greutate, precum și o dezvoltare deficitară a craniului și creierului. „Dacă am încerca să-l îngrășăm forţat, îl omorâm. Inima nu ar rezista”, spune medicul.

Pentru Vasilică, incubatorul e cel mai sigur loc de pe pământ. Doctorul Brădățan explică că la greutatea micuțului, de nici patru kilograme, și la problemele de sănătate pe care le are orice microb pe care l-ar contracta ar putea să-i fie fatal. Singura lui șansă ar fi o intervenţie chirurgicală la inimă, însă va rămâne pentru totdeauna cu un retard neuromotor.

Astăzi urmează să fie preluat de specialiștii de la Centrul Terapeutic Bleijdorf Suceava, de unde va fi dus la Iași, pentru a fi văzut și de specialiști de la Spitalul „Sf. Maria”, care vor decide dacă micuţul e pregătit de operaţie.