Băuturi reci pe vreme de caniculă. Rețete pe care le poți face acasă

Băuturi reci pe vreme de caniculă. Rețete pe care le poți face acasă

Odată cu venirea verii suntem tentați să consumăm băuturi răcoritoare care să ne ofere un pic de confort în fața temperaturilor ridicate.

Odată cu venirea verii suntem tentați să consumăm băuturi răcoritoare care să ne ofere un pic de confort în fața temperaturilor ridicate.

Așa că, ce este mai bună decât o limonadă răcoritoare, fie că o bem pe o terasă undeva sau chiar preparată în casă. Pentru asta vă recomandăm câteva idei pentru a vă prepara singuri băutura preferată.

Celebra limonadă răcoroasă și foarte sănătoasă pentru organism se prepară repede fără să vă ocupe mult timp. Vă trebuie doar zeama de la o lămâie, apă plată și 2-3 cuburi de gheață. Opțional, se poate adăuga zahăr (care poate fi fiert în apă, pentru a obține siropul, sau poate fi adăugat direct în băutură) sau o liguriță cu miere, și câteva frunze de mentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bineînțeles, o altă rețetă care să vă învioreze orice amiază dogoritoare de vară este limonada cu lămâie și castravete.

Strecoară în limonadă obișnuită de lămâie câteva felii de castravete și câteva frunze de mentă. Lasă amestecul la frigider câteva ore pentru a se infuza, apoi savurează băutura rece.

Se poate da prin blender toate ingredientele amintite, la care se poate adăuga, după gust, o linguriță cu miere dizolvată în 100 ml de apă plată.

În oricare variantă, amestecul se ține la frigider până se răcește bine și apoi se poate consuma.

Acum este perioada când se găsesc pepeni din belșug. Într-un blender se pune zeama de la o lămâie, câteva frunse de mentă, cîteva cuburi de gheață și ingredientul surpriază-pepene roșu. Dacă vreți puteți adăuga un pic de apă pentru ca amestecul să fie mai fluid. Este o limonadă răcoroasă și foarte gustoasă.

Pentru a vă impresiona invitații, se ia un pepene verde mic, pe care l-ati scobit cu lingura de miez. Astfel obțineți o cană originală din care se poate bea limonada preparată mai înainte.

Ingradiente:  1 pepene mediu, 150 ml suc de lamâie (2-3 lamai), 3-4 linguri zahăr/miere, 300 ml apă plată, frunze de mentă

Curață pepenele de coajă și de sâmburi cât mai bine și taie-l cubulețe. Dă pepenele prin blender până când se mixează complet, apoi strecoară-l.

Stoarce lamâile și combină sucul obținut cu zahărul sau mierea, dupa preferință.

Adaugă apa plata și sucul de pepene roșu. Serveste limonada cu gheata și frunze de mentă.