O nouă băutură fără alcool, dar care va provoca tuturor celor care o consumă o stare de „amețeală”, va fi lansată în curând pe piață. Mai mult, se presupune că aceasta va duce la dispariția mahmurelii, în ciuda efectelor pe care le provoacă.
Experții sugerează că în ciuda efectelor pe care le va provoca, băutura revoluționară nu va avea efecte negative asupra organismului. Aceasta se va numi Alcarelle și îi va face pe consumatori să se simtă beți, instalând în același timp un puternic sentiment de relaxare.
Băutura va fi comercializată în magazine până în 2025
Potrivit profesorului David Nutt, fost consilier guvernamental pe probleme de droguri, noua băutură va da senzația de amețeală a alcoolului, dar fără efectele secundare. Aceasta urmează să apară pe rafturile magazinelor până în 2025. „Sperăm să ieșim pe piață cu un produs aprobat până în 2025”, a transmis cercetătorul
„Presupunând că nu ești un băutor înrăit și că nu ți-ai de-sensibilizat receptorii cerebrali, atunci va avea un efect asemănător cu cel al unui pahar de vin. Este un efect de relaxare, dar nu ești somnoros și nu adormi, ci doar te simți un pic răcorit. Oricât de mult ai lua, nu vei obține un efect mai mare, ci un efect mai îndelungat”, a spus profesorul.
Cel mai important, a adăugat el, băutura nu va provoca mahmureala de după. El a punctat că alcoolul sintetic este ca o băutură spirtoasă fără aromă, care poate fi combinată cu alte lichide și care are nevoie de 15 minute pentru a-și face efectul.
Cu toate că este o băutură fără alcool, se recomandă ca cei care o consumă să nu se urce la volan, având în vedere efectul de amețeală pe care aceasta îl va provoca, potrivit Daily Star.
Mahmureala ar putea fi combătută cu o injecție
Un alt studiu a ajuns la concluzia că mahmureala poate fi combătută cu injecții. Cercetătorii au descoperit că administrarea unui hormon numit FGF21 i-a ajutat pe șoareci să se trezească din beție. Substanța chimică, găsită în mod natural în ficat, trimite semnale creierului pentru a proteja împotriva efectelor nocive ale alcoolului.
„Am descoperit că ficatul nu este implicat doar în metabolizarea alcoolului. De asemenea, trimite un semnal hormonal creierului pentru a proteja împotriva efectelor nocive ale intoxicației, inclusiv pierderea conștiinței și a coordonării”, a transmis Dr. Steven Kliewer, de la Universitatea din Texas Southwestern Medical Center.