Moțiunile validate în forul liberalilor sunt cele ale lui Ludovic Orban și Cristian Bușoi. În schimb, moțiunea celui de-al treilea candidat, Viorel Cataramă, nu va fi supusă dezbaterii și votului la evenimentul de sâmbătă, unde liberalii își vor alege noua conducere a partidului.

Conform statutului PNL, un candidat la preşedinţia partidului poate intra în bătălia finală doar dacă obţine minim 50 la sută plus 1 de voturi în cel puţin 10 filiale ale formațiunii. Viorel Cataramă a declarat, pentru EVZ, că are de partea sa doar 9 organizații liberale. 

"În urma votului organizat la nivelul filialelor PNL, în cadrul Comitetelor Directoare Judeţene, moţiunile susţine de Ludovic Orban – "Partidul Naţional Liberal- Forţa Dreptei" şi de Cristian Buşoi – "PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!" au îndeplinit condiţiile statutare pentru a fi supuse dezbaterii şi votului în cadrul Congresului PNL de sâmbătă. 

Liberalii arată că moţiunea susţinută de Viorel Cataramă – "Politica naţională – Calea liberală" nu a întrunit condiţiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii şi votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene din cel puţin 10 filiale ale partidului, conform art. 72, alin. 1 din Statutul PNL. 

De asemenea, Comisia de Organizare a Congresului PNL a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea susţinerii moţiunilor la lucrările Congresului, primul fiind Cristian Buşoi, urmat de Ludovic Orban, fiecare moţiune având alocate câte 60 de minute", se arată într-un comunicat de presă de luni al PNL. 

După ce sâmbătă, 17 iunie, liberalii își vor vota viitorul președinte în Congresul PNL, duminică, 18 iunie, va avea loc Consiliului de de Coordonare care va vota Biroul Permanent Executiv al partidului.

Bușoi îl provoacă pe Orban

Europarlamentarul Cristian Buşoi, înscris în cursa pentru șefia PNL, l-a provocat pe contracaditatul său Ludovic Orban la o dezbatere directă despre viitorul partidului. 

"Îl invit pe Ludovic Orban la o dezbatere directă despre viitorul Partidului Naţional Liberal, în această ultimă săptămână de campanie, fie într-un studio de televiziune, fie într-o Organizaţie PNL în care să aibă acces mass media interesată de această dezbatere ! Este nevoie de o dezbatere cu fair-play nu doar pentru a ne prezenta programele cu care candidăm la Congresul din 17 Iunie, ci si pentru a da un semnal electoratului de dreapta!", a spus Bușoi, într-un comunicat de presă. 

Tot Cristian Bușoi Bușoi anunță, într-o postare pe Facebook, că Orban a răspuns pozitiv invitației sale.

"Ludovic Orban răspunde la o invitaţie la dezbatere deschisă cu o eschivă care mă face să cred că deja îi spun alţii, din spatele său, ce să declare public; pentru că, Ludovic Orban, colegul meu, aşa cum îl ştiu, nu ar fi respins niciodată o dezbatere şi cu atât mai mult una despre PNL. Îl aştept pe Ludovic Orban la dezbatere, aşa cum îl apreciez şi cum îl cunosc: deschis şi asumat, fără replici politicianiste, pentru a judeca limpede și calm, cine, ce susţine pentru viitorul PNL. De vorbe goale ştiu sigur că şi eu şi colegul meu, Ludovic Orban, suntem sătui", a precizat europarlamentarul. 

Te-ar putea interesa și: