Evenimentul Zilei > Politica > Bătălia pentru Cameră. Ce-i mână pe Orban și pe Barna în luptă. Cum va arăta viitorul Parlament
Bătălia pentru Cameră. Ce-i mână pe Orban și pe Barna în luptă. Cum va arăta viitorul Parlament

Bătălia pentru Cameră. Ce-i mână pe Orban și pe Barna în luptă. Cum va arăta viitorul Parlament

Biroul Electoral Central a stabilit componența celor două Camere parlamentare, după alegerile din 6 decembrie, și redistribuirea mandatelor. Urmează bătălia pentru șefia celor două camere, a Camerei Deputaților și a Senatului, dar și pentru funcțiile de conducere din Birourile permanente și din Comisii.

Cum arată structura viitorului parlament

Ierahia partidelor, în Parlament, rămâne neschimbată, doar că după redistribuirea finală vor avea mai multe mandate decât au obținut în urma alegerilor.

Potrivit datelor prezentate, luni, de Biroul Electoral Central, PSD va avea în viitorul Parlament 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor, în timp ce PNL a obţinut 41 de mandate la Senat și 93 de mandate la Camera Deputaţilor.

Alianţa USR PLUS va avea 25 (15 mandate în prima etapă) de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor. UDMR a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor.

Repartizarea mandatelor la Senat

La Senat, PSD a obținut în prima etapă 23 de mandate, iar în cea de-a doua încă 24 de mandate. În total, PSD are 47 de mandate de senator. PNL a obținut în prima etapă 17 de mandate și în etapa a mai primit 24 de mandate, ajungând la un număr total de 41 de mandate de senator.

Alianța USR-PLUS a obținut în prima etapă 10 de mandate iar în cea de-a doua încă 15 de mandate, adică 25 de mandate de senator. AUR a obținut în prima etapă 0 mandate și în etapa a doua 14 de mandate, în total, 14 mandate de senator. UDMR a obținut în prima etapă 3 mandate și în etapa a doua 6 mandate, ajungând la 9 mandate de senator.

Cum arată Camera Deputaților

La Camera Deputaților, PSD a obținut în prima etapă 87 de mandate și în etapa a doua 23 de mandate, ceea ce face un total de 110 de mandate. PNL a obținut în prima etapă 72 de mandate și în etapa a doua 21 de mandate, iar în total, 93 de mandate de deputat.

Alianța USR-PLUS a obținut în prima etapă 33 de mandate și în etapa a doua 22 de mandate, ajungând la 55 de mandate de deputat. AUR a obținut în prima etapă 11 mandate și în etapa a doua 22 de mandate, în total, 33 de mandate de deputat. UDMR a obținut în prima etapă 16 mandate și în etapa a doua 5 mandate, iar în total 21 de mandate de deputat.

 

 

PAGINA ANTERIOARA