Evenimentul Zilei > International > Bătălia pe Curtea Supremă. Când va face Trump nominalizarea
Bătălia pe Curtea Supremă. Când va face Trump nominalizarea

Bătălia pe Curtea Supremă. Când va face Trump nominalizarea

După moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, Donald Trump le-ar putea oferi conservatorilor o majoritate copleșitoare (6-3) , cu șase săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale.

În prezent, republicanii dispun de o majoritate simplă în Senat (53-47). Două senatoare moderate, Susan Collins și Lisa Murkowski, au declarat că vor să aștepte până după alegeri.

Două femei sunt favorite la nominalizarea la Curtea Supremă. Judecătoarea Amy Coney Barrett (48 de ani), catolică ferventă (dar care este acuzată de critici că lasă credința să-i ghideze deciziile) , opusă avortului.

Apoi Barbara Lagoa (52 de ani) magistrate de origine cubaneză, născută în Florida. Această alegere i-ar putea spori șansele luiu Donald Trump în acest stat ale cărui voturi vor fi cruciale la 3 noiembrie.

Conform a două sondaje din ultimele zile, doar o treime dintre americani cred că Donald Trump ar trebui să numească un judecător la Curtea Supremă înainte de alegerile prezidențiale.

Duminică, rivalul lui Trump, Joe Biden, le-a cerut senatorilor până la alegerile din noiembrie înainte de a vota un nou judecător, scrie Europa Liberă.

„Chiar dacă președintele Trump vrea să înainteze un nume acum, Senatul nu trebuie să acționeze înainte ca poporul american își alege viitorul președinte și viitorul Congres”, a declarat Joe Biden.

Cu opțiuni limitate pentru a opri republicanii din a acționa, democrații speră ca unii dintre republicani moderați care sunt vulnerabili în cursa pentru un nou mandat se vor opune celui nominalizat de Trump.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: