”Este o bucurie să revin la Timişoara, ieri am fost la vecinii dumneavoastră de la Arad. Constat că dacă vreau să mă simt bine trebuie să vin în Banat”, a declarat Traian Băsescu, rugându-i pe cei prezenţi să nu mai scandeze: ”Băsescu”.

Preşedintele a mai declarat că s-a întâlnit cu primarul din Sânnicolau Mare şi că i-a promis că în ultima zide mandat va merge acolo.

”I-am promis că ultima zi de mandat, când îmi voi încheia, acolo o voi face”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că acolo şi-a lansat candidatura pentru al doilea mandat şi că i se pare corect să se ducă acolo, pentru că are o anumită simbolistică.

”Niciodată nimeni nu crede că la ora la care am ajuns, atunci, la Sânnicolau Mare, nu eram hotărât să candidez.Pentru asta Sânnicolau Mare rămâne un reper în cel de-al doilea mandat al meu”, a mai spus Băsescu, în discursul susţinut în dezbaterea "Continuarea reformei statului în educaţie şi sănătate”, organizată de Fundaţia "Mişcarea Populară”.

În 3 octombrie 2009, pe neaşteptate, Traian Băsescu şi-a anunţat, la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în prezenţa a aproximativ două mii de persoane, candidatura la Preşedinţie, în timpul unei întâlniri cu fermierii din zona de vest a ţării.

"Multă lume îmi pune întrebări şi ştiu că şi dumneavoastră aveţi întrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spun că da, voi candida", declara atunci Băsescu, adăugând că nu se aştepta să îşi anunţe candidatura la Sânnicolau Mare.

"Cel mai bun lucru e să faci lucruri la care nu te aştepţi. Eu nu mă aşteptam să îmi anunţ candidatura la Sânnicolau Mare, dar mă bucur că am făcut acest lucru în mijlocul unor oameni ca dumneavoastră. Acum ştiu că este decizia corectă", mai afirma Băsescu.