Băsescu, temperat de judecători

Băsescu, temperat de judecători

Magistraţii care au dat, astăzi, verdictul final în cazul "Ţigancă împuţită", i-au transmis preşedintelui ca, pe viitor, să acorde o mai mare atenţie limbajului pe care îl adoptă în public. Judecătorii au precizat că afirmaţia preşedintelui Băsescu este discriminatorie, însă acesta nu poate fi acuzat datorită faptului că s-a exprimat într-un cadru privat. În mai 2007, în timp ce făcea cumpărături la unul din hipermarketurile din Capitală, Traian Băsescu s-a simţit deranjat de insistenţele jurnalistei Andreea Pană, căreia i-a confiscat telefonul.

Preşedintele a uitat însă să închidă aparatul, astfel că în inregistrare este redată convorbirea dintre Traian Basescu şi soţia sa, pe marginea situaţiei create între el şi jurnalistă, discuţia fiind făcută publică după ce ziaristei i s-a returnat telefonul. Deşi angajaţii SPP-ului au şters informaţiile din memoria telefonului, ei au omis să le şteargă şi din cardul acestuia.

Pentru ca fapta lui Băsescu să constituie o contravenţie, trebuie să îndeplinească anumite condiţii legale, adică să se constate intenţia directă, indirectă sau culpa.

În motivaţia prezentată judecătorilor, se precizează că afirmaţia a fost făcută într-un cadru privat, într-o discuţie a preşedintelui cu soţia şi a fost făcută publică fără acordul acestuia.

La final, instanţa de judecată l-a sfătuit pe Traian Băsescu să fie atent la limbajul folosit deoarece, chiar şi atunci când se află la cumpărături, îşi păstrează statutul de preşedinte.

Cu un an în urmă, Traian Băsescu a confiscat telefonul unei jurnaliste care îl filma. În timp ce avea aparatul asupra sa, preşedintele a afirmat,într-o discuţie cu soţia sa, că jurnalista este "agresivă" şi a numit-o "ţigancă împuţită".

Sursa:RTV

Ne puteți urmări și pe Google News