Cei doi au discutat despre strategiile de implementare a alianţei PMP – PNŢCD, parafată în urmă cu câteva luni de cele două partide.

Aurelian Pavelescu a precizat că alianța dintre cele două formațiuni va continua. „Am avut astăzi o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi lideri din conducerea PMP. Am discutat despre continuarea proiectului alianţei PNŢCD – PMP şi despre un calendar de acţiuni comune, pentru organizarea la nivel naţional şi teritorial. Pentru 2016 este nevoie stringentă să constituim această alianță, ca alternativă politică pe Dreapta, interesul electoratului pentru un asemenea pol politic, consolidat, fiind semnificativ”, a spus Pavelescu.

În cursul dimineții de ieri, Traian Băsescu a fost prezent la sediul Partidului Mișcarea Populară (PMP), unde are amenajat un birou încă din luna decembrie, de la încheierea mandatului de șef al statului.

Împreună și la alegerile din 2016

Protocolul de constituire a Alianţei politice PMP-PNŢCD a fost semnat anul trecut, în luna august, de către Elena Udrea, la acea vreme preşedinte al PMP, şi Aurelian Pavelescu, din partea PNŢCD.

Acordul a fost semnat pentru susținerea candidaturii Elenei Udrea la Președinție. Pentru 2016, cele două formațiuni au convenit să participe împreună la alegerile locale și parlamentare.