Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Se continuă lovitura de stat
Băsescu: Se continuă lovitura de stat

Băsescu: Se continuă lovitura de stat

Cazul Mariana Rarinca tinde să devină un nou caz asemănător celui al învățătoarei greviste, Cristiana Anghel, a declarat, ieri, Traian Băsescu , făcând referire la campania mediatică instrumentată de Antena 3.

„Am văzut falsurile aceluiași trust al aceluiași turnător care a fabricat protestele pro- Raed Arafat. (…) Situația Rarinca trebuia tratată cu sobrietate”, a spus Băsescu.

Referitor la afirmațiile lui Ponta despre dosarul Referendumului, Băsescu a spus: ”Aici nu avem decât un singur comentariu: se continuă lovitura de stat cu finalitate punerea sub control a Justiției de către USL. USL trăiește. Mă uit la inactivitatea lui Iohannis, la activitatea lui Tăriceanu și Ponta”.

Arestările preventive

Totodată, fostul șef al statului a subliniat că este un adversar al arestărilor preventive. „Atunci când nu e vorba de influențarea martorilor, de a pregăti falsuri, arestul preventiv este un exces și m-am pronunțat asupra acestui lucru. Iar cazul Rarinca poate fi folosit ca o exemplificare a ceea ce se întâmplă dacă abuzăm de arestul preventiv”, a punctat Băsescu.

Fostul președinte a vorbit și despre cererea adresată de un grup de senatori, printre care și Călin Popescu Tăriceanu, de a fi demise președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. „Tăriceanu este exponentul turnătorului Voiculescu și Ponta. Consider că și Stanciu și Kovesi trebuie să își ducă mandatul pentru că e scris în lege și sper ca același mod de gândire să fie și pentru un primar. La fel trebuie tratat și un primar care este acuzat de abuz în serviciu”, a spus Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: