Băsescu a subliniat că "România intră într-o monitorizare în ceea ce priveşte statul de drept, e singurul stat din UE în aceasta situatie".
"Suntem izolaţi politic, în momentul de faţă nimeni nu mai vorbeşte nici cu Ponta, nici cu Antonescu până nu îndeplinesc cele 11 condiţii. (…) Aceşti oameni trebuie să plece de la putere imediat, dacă vrem să scoatem ţara pe linia de plutire, pentru că ei o scufundă", a spus el.
Cât despre reacţiile celor doi, care "i-au certat pe politicienii europeni", preşedintele suspendat a spus că "nu e rău sa fii ţâfnos, dar trebuie să ai şi dreptate". "Dacă vor continua aşa cu democraţia să ştiţi că europenii nu au nicio ezitare", a avertizat el.
"Surpriză" pentru USL
Traian Băsescu a atras atenţia că, pe termen lung, consecinţele derapajelor democratice se pot resimţi şi la nivelul omului obişnuit.
"Când ieşi din familie (europeană – n.r.) nu mai primeşti nici bani de subvenţii, nici pentru agricultură, nu ţi se mai recunosc diplomele, nimic, până când nu devii stat funcţional. Atunci când nu mai îndeplineşti criteriile politice, rişti să nu mai circuli liber prin Europa. Ponta si Antonescu vor circula liber prin Europa, pentru că ei au paşaport diplomatic", a comentat el.
Băsescu crede că o consecinţă a semnalelor trase de oficialii europeni, dar şi a Raportului pe Justiţie, va fi un rezultat al referendumului privind demiterea sa care "îi va surprinde" pe liderii USL.
"Mizez pe voturile românilor şi pe dorinţa lor de a rămâne în Europa. Românii, oricât sunt de supăraţi pe mine, nu vor da perspectiva europeană pentru Crin şi pentru Ponta".
El a spus că, dacă va reveni la Cotroceni, va coabita instituţional cu Puterea. "Altceva nu se va putea cu mine, nu voi fi o slugă a oamenilor din Parlament", a avertizat Băsescu.
Citiţi şi:

  • Traian Băsescu: În momentul de faţă nimeni nu mai vorbeşte cu Ponta şi Antonescu
  • Traian Băsescu elucidează misterul telefonului secret
  • REFERENDUM ÎN DIASPORA. William Brînză vine la chat-ul EVZ şi vă răspunde întrebărilor
  • BEC: Accesul cu aparate de înregistrat în cabina de vot, interzis