Băsescu, la recurs cu "ţiganca împuţită"

Băsescu, la recurs cu "ţiganca împuţită"

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut, astăzi, recursul preşedintelui la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a respins ca neîntemeiată contestaţia sa faţă de avertismentul CNCD în cazul jignirii unui reporter TV.

Avocatul lui Traian Băsescu a susţinut că decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost luată în urma unor presiuni mediatice şi că ea nu ar fi trebuit dată întrucât la baza ei a stat o înregistrare obţinută ilegal, potrivit Mediafax.

El a precizat că preşedintele s-a opus difuzării acestui material şi a făcut o paralelă între situaţia din procesul penal în care nu sunt admise ca probe decât înregistrări obţinute legal cu situaţia din acest dosar în care înregistrarea a fost făcută întâmplător şi fără vreun temei legal.

Avocaţii preşedintelui Băsescu au mai susţinut că, în esenţă, difuzarea înregistrării în care acesta discuta cu soţia sa în maşină ar fi o încălcare a dreptului la viaţă privată.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 19 mai 2007, preşedintele Traian Băsescu i-a luat prin forţă, telefonul mobil jurnalistei Andreea Pană, care îl filma în timp ce acesta se afla la cumpărături într-un hypermaket. El s-a adresat ziaristei cu apelativul "păsărică".

După ce şeful statului s-a urcat în autoturismul personal, telefonul l-a înregistrat pe Băsescu în timp ce o numea pe jurnalistă "ţigancă împuţită". Înregistrarea respectivă a fost ştearsă. Ulterior, aparatul a fost restituit, iar angajaţii postului TV au reuşit să recupereze înregistrarea afirmaţiilor şefului statului, care a fost făcută publică.

Şeful statului a contestat decizia CNCD la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), însă, în noiembrie, instanţa a respins contestaţia ca neîntemeiată. Ulterior, preşedintele a atacat cu recurs hotărârea CAB.

(14:41)