Băsescu, în turneu la marile companii

Băsescu, în turneu la marile companii

Preşedintele a continuat astăzi seria de vizite de lucru, începută luni, la cele mai importante societăţi din România. Astfel, după ce a mers la Dacia, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ford Craiova, Combinatul ArcelorMittal şi la mai multe şantiere navale, Traian Băsescu a vizitat în această după-amiază societatea UPETROM Ploieşti şi fabrica Nokia de la Jucu.

La finalul întâlnirii cu reprezentanţii companiei, şeful statului a spus că este mulţumit de faptul că toate marile firme pe care le-a vizitat în ultimele zile fac eforturi pentru a evita disponibilizările.

"Acum, este nevoie mai mult ca oricând de acest parteneriat între manageri şi sindicate, pe de o parte, dar şi între Guvern, bănci şi manageri, pe de altă parte", a mai spus Băsescu, citat de RTV.

De asemenea, preşedintele a declarat că vrea să aibă o imagine clară a economiei româneşti pentru a putea trage concluzii.

"Am convingerea că noul Guvern va prelua ca o prioritate menţinerea locurilor de muncă prin sprijin efectiv realizat de Guvern. Vreau să am o imagine foarte clară a întregii economii pentru a putea trage concluziile şi a fi subiect de discuţie între mine şi noul Guvern, înainte de desemnare", a precizat Traian Băsescu.

"Locurile de muncă sunt sigure"

După ce a vizitat societatea UPETROM Ploieşti, Traian Băsescu a mers la fabrica Nokia de la Jucu. La finalul discuţiilor cu reprezentanţii companiei, şeful statului a asigurat că unitatea nu este afectată de criza economică.

De asemenea, Traian Băsescu a precizat că obiectivul vizitei sale la Nokia a fost să discute cu cei de acolo despre perspectivele companiei şi a apreciat că locurile de muncă la fabrică sunt sigure.

De la fabrica Nokia de la Jucu, preşedintele va merge la combinatul siderurgic Mechel din Câmpia Turzii.

Preşedintele a început luni un "turneu" la marile companii româneşti afectate de criza economică internaţională. Astfel, Băsescu a mers luni la uzina Dacia Piteşti şi combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, unde a discutat despre posibile soluţii pentru contracararea efectelor crizei economice şi asigurarea locurilor de muncă, precum şi la Uzina Ford de la Craiova pentru a se interesa de evoluţia investiţiilor. Şeful statului a fost apoi, miercuri, în vizită la Combinatul ArcelorMittal din Galaţi, la Şantierul Naval Damen şi la şantierele navale din Mangalia şi Constanţa.

Citiţi şi:

Ministrul Muncii: 29.000 de români vor rămâne fără slujbe

Guvernul Tăriceanu dă 1.000 de euro pentru fiecare nou angajat

Poiana închide fabrica din Braşov

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 16:39

Ne puteți urmări și pe Google News