Citrește mai mult: Rusia AMENINŢĂ România să renunţe la sistemul antirachetă "cât nu este prea târziu"

Traian Băsescu spune că liderul de la Kremlin este îngrijorat că nu mai poate amenința cu rachete țările europene, știind că România și Polonia urmează să dețină scuturi anti rachete.

“V-aș ruga să observați ticăloșia declarației. Putin se referă la niște mijloace de apărare a teritoriului UE. Am mai auzit niște deștepți care vin pe la diverse emisiuni spunând că rachetele de pe teritoriul României ar fi pentru protejarea SUA. Pe cei pe care îi mai auziți spunând asta, vă rog să îi dați afară din studio!

Uitați-vă la hartă și vedeți că una e direcția pe care aperi statele UE și alta e direcția pe care s-ar lansa rachete în direcția SUA, și în niciun caz nu s-ar lansa din Rusia. În niciun caz nu ar lansa rachete care să plece din Rusia și să lovească SUA. Scutul e pentru apărarea UE. Ce îl deranjează pe Putin este că nu mai are amenințarea cu rachete împotriva statelor UE, care era o amenințare la adresa securității naționale. Știe că acum dacă ar lansa un atac ar avea ripostă.

E posibil ca președintele României să nu fi reacționat la declarația lui Putin exact în acest sens? Putin asta zice. România și Polonia au amplasat pe teritoriul lor rachete cu care să doboare rachete cu care eventual eu aș vrea să lovesc teritoriul UE. E posibilă o asemenea abordare  în lumea de astăzi? Pe Putin îl deranjează că europenii se apără, că nu mai poate amenința teritoriile statelor UE. E inadmisibilă această abordare. Dacă aș fi fost președinte, vă dau cuvântul meu, în 30 de minute reacționam la această declarație. Populația română nu a înțeles că de fapt asta îl deranjează pe Putin”, a declarant Băsescu, în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1Tv.