Băsescu, enervat de Realitatea

Băsescu, enervat de Realitatea

Şeful statului a intervenit telefonic, la RTV, pentru a explica afirmaţia făcută în şoaptă la Conferinţa Naţională a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România. Îngrijorat de situaţia economică a României, Traian Băsescu a spus în şoaptă: "Numai că dacă reducem (...)flaţia, am nenorocit populaţia". Această frază a fost speculată de jurnaliştii RTV, fapt ce l-a deranjat foarte tare pe preşedinte şi l-a determinat să intervină. "Am avut în vedere faptul că o inflaţie mare va aduce prejudicii populaţiei, că populaţia va suferi, va fi extrem de afectată. Populaţia va fi foarte afectată de o depreciere puternică a leului", a explicat Traian Băsescu.

De asemenea, şeful statului a menţionat că "preşedintele trebuie să fie informat despre situaţia reală a bugetului de stat, nu minţit ca până acum".

În finalul intervenţiei, Traian Băsescu a ţinut să precizeze că promovarea acestui gen de declaraţii nu face decât să inducă panica în rândul oamenilor.

În conflict cu presa Incidentul de astăzi nu este unul singular. În septembrie anul trecut, preşedintele a atacat foarte dur trustul Realitatea-Caţavencu. Într-o emisiune la postul public, şeful statului i-a "avertizat" pe români în legătură cu „trustul lui Vîntu“, la care, a spus el, „minciuna va fi axa fundamentală în campanie“.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, în timpul inundaţiilor din iulie 2006, simţindu-se agresat verbal de reporterul RTV din zonă, preşedintele Băsescu a acuzat postul de demagogie, făcând referire la patronul acestuia, Sorin Ovidiu Vântu, pe care l-a făcut vinovat de jaful de la FNI.

„În spatele tău, care îl ai pe Vîntu, cum plângi tu de mila oamenilor, băiatule? Ştii câte sute de mii de oameni au rămas fără bani din cauza patronului tău?“, a spus atunci Băsescu. În replică, postul RTV l-a acuzat pe şeful statului că a încercat intimidarea reporterului şi că nu e de datoria lui să aprecieze performanţele jurnalistice ale postului.

Preşedintele a participat astăzi la Conferinţa Naţională a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, pe tema crizei financiare.