Duminică seară, fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că  „am ajuns să avem acte politice la vârful țării care nu au logică. Iar acest lucru se va reflecta în dobânzi și în inflație.”

Băsescu consideră că pentru a intra într-o logică firească, oamenii politici ar trebui  „spre exemplu, în momentul de față, să lase orice discuție despre alegeri anticipate și să pregătească, cu toată forța administrației românești, proiecte pe care să le liciteze către sfârșitul anului sau la începutul anului viitor.

„În ce minister credeți că se lucrează, în afară de declarațiile miniștrilor? Când ei știu că Guvernul se va schimba, că obiectivul acestui Guvern este să cadă. În ce minister credeți că se lucrează, când funcționarii nu știu cine vine, ce va vrea când vine un nou Guvern”, a mai spus Băsescu.

Fostul președinte este convins că trăim „o instabilitate care se transferă în structurile, în fibra statului”.

„Singurele structuri care nu sunt impresionate de evenimente sunt instituțiile militare care nu au treabă cu politicul. Dar funcționarii din ministere, din agenții așteaptă să vadă când cade Guvernul acesta, dacă va cădea, dacă nu, și așa mai departe”, a mai adăugat acesta.

Te-ar putea interesa și: