Evenimentul ZileiPoliticaBăsescu, critici dure la adresa autorităților: „Modifică HG, adapteaz-o la realitate”

Băsescu, critici dure la adresa autorităților: „Modifică HG, adapteaz-o la realitate”

Băsescu, critici dure la adresa autorităților: „Modifică HG, adapteaz-o la realitate”
Fostul președinte Traian Băsescu lansează o serie de critici dure la adresa autorităților în contextul adoptării măsurilor de relaxare la nivelul Capitalei.

Traian Băsescu lansează o serie de critici dure la adresa autorităților. Fostul președinte este nemulțumit de măsurile de relaxare.

Fostul președinte Traian Băsescu critică autoritățile care au dispus relaxarea măsurilor de restricție împotriva COVID-19. Declarațiile sale vin în contextul în care Comisia Europeană recomandă întărirea restricțiilor în vederea prevenirii răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Traian Băsescu nu este de acord cu ridicarea parțială a restricțiilor anti-COVID-19 propusă la nivelul municipiului București. Măsura va intra în vigoare de luni, de la ora 00.00. Astfel, se vor redeschide restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%.

„Noi în toată campania asta din februarie până acum am fost în contratimp. Şi acum tot în contratimp suntem. Am avut o întâlnire cu comisarul european pe Sănătate săptămâna trecută. Mesajul a fost următorul: «Europa este pe un plafon din pacate foarte înalt al îmbolnăvirilor». Din păcate, se estimează un nou val generat de noua tulpină care a apărut. Recomandarea este să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii noii tulpinii, mai agresivă şi cu efecte și asupra copiilor”, a explicat fostul președinte, la România TV

Traian Băsescu a precizat că în acest moment când toate statele europene pun în aplicare recomandările comisarului pe Sănătate, România trece la relaxare.

Băsescu, critici dure la adresa autorităților

Fostul preşedinte i-a criticat şi pe prefectul Traian Berbeceanu şi pe primarul general, Nicuşor Dan. u anunțat vineri că s-a luat decizia de relaxare a restricțiilor în București, conform unei hotărâri de guvern.

„Şi am văzut argumentul suprem: aşa scrie în Hotărârea de Guvern. Păi, măi frate, modifică HG, adapteaz-o la realitatea de acum”, a declarat Băsescu.

În opinia sa, nici redeschiderea școlilor nu este o măsură benefică dat fiind că numeroși profesori nu au fost vaccinați.

„Cred că ne-am grăbit, cum ne-am grăbit şi cu şcolile. Nu avem dascăli vaccinaţi, dar în schimb deschidem şcolile într-un moment în care răspândirea acestei noi tulpini este mare. Ea (răpândirea n.red.) poate fi limitată, dar nu poate fi oprită”, a mai spus Traian Băsescu.


Accesează: