Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, critici dure la adresa autorităților: „Modifică HG, adapteaz-o la realitate”
Băsescu, critici dure la adresa autorităților: „Modifică HG, adapteaz-o la realitate”

Băsescu, critici dure la adresa autorităților: „Modifică HG, adapteaz-o la realitate”

Fostul președinte Traian Băsescu lansează o serie de critici dure la adresa autorităților în contextul adoptării măsurilor de relaxare la nivelul Capitalei.

Traian Băsescu lansează o serie de critici dure la adresa autorităților. Fostul președinte este nemulțumit de măsurile de relaxare.

Fostul președinte Traian Băsescu critică autoritățile care au dispus relaxarea măsurilor de restricție împotriva COVID-19. Declarațiile sale vin în contextul în care Comisia Europeană recomandă întărirea restricțiilor în vederea prevenirii răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului.

Traian Băsescu nu este de acord cu ridicarea parțială a restricțiilor anti-COVID-19 propusă la nivelul municipiului București. Măsura va intra în vigoare de luni, de la ora 00.00. Astfel, se vor redeschide restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%.

„Noi în toată campania asta din februarie până acum am fost în contratimp. Şi acum tot în contratimp suntem. Am avut o întâlnire cu comisarul european pe Sănătate săptămâna trecută. Mesajul a fost următorul: «Europa este pe un plafon din pacate foarte înalt al îmbolnăvirilor». Din păcate, se estimează un nou val generat de noua tulpină care a apărut. Recomandarea este să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii noii tulpinii, mai agresivă şi cu efecte și asupra copiilor”, a explicat fostul președinte, la România TV

Traian Băsescu a precizat că în acest moment când toate statele europene pun în aplicare recomandările comisarului pe Sănătate, România trece la relaxare.

Băsescu, critici dure la adresa autorităților

Fostul preşedinte i-a criticat şi pe prefectul Traian Berbeceanu şi pe primarul general, Nicuşor Dan. u anunțat vineri că s-a luat decizia de relaxare a restricțiilor în București, conform unei hotărâri de guvern.

„Şi am văzut argumentul suprem: aşa scrie în Hotărârea de Guvern. Păi, măi frate, modifică HG, adapteaz-o la realitatea de acum”, a declarat Băsescu.

În opinia sa, nici redeschiderea școlilor nu este o măsură benefică dat fiind că numeroși profesori nu au fost vaccinați.

„Cred că ne-am grăbit, cum ne-am grăbit şi cu şcolile. Nu avem dascăli vaccinaţi, dar în schimb deschidem şcolile într-un moment în care răspândirea acestei noi tulpini este mare. Ea (răpândirea n.red.) poate fi limitată, dar nu poate fi oprită”, a mai spus Traian Băsescu.