Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, atac exploziv la noul ministru de Interne. Este incredibil cum i-a zis!
Băsescu, atac exploziv la noul ministru de Interne. Este incredibil cum i-a zis!

Băsescu, atac exploziv la noul ministru de Interne. Este incredibil cum i-a zis!

Fostul președinte Traian Băsescu a lansat, duminică seara, la Digi24, un atac la noul ministru de Interne, Nicolae Moga.

Traian Băsescu a declarat că îl cunoaște de la Constanța pe noul ministru, Nicolae Moga, pe care l-a catalogat drept „nărodul de la Interne”.

Întrebat despre intervenția întârziată a autorităților în cazul de la Caracal, Băsescu  a declarat că atunci când este vorba despre o situație la limită, nu mai are voie să-ți fie frică. „Eu sunt convins că instituțiile Ministerului de Interne sunt timorate, a mai venit și nărodul ăsta acuma, la Interne…”, a spus Traian Băsescu.

„Dar nu asta e important, important este că vine omul acesta (n.red. Nicolae Moga)  și primul lucru pe care îl face este să amenințe că nu vrea să vadă vreun român bătut. Domnule, jandarmii bat în toată lumea asta! Când se dă cu pietre în ei, ei reacționează. În toată lumea jandarmul este protejat de lege. Da, dacă ar veni măicuțe, care să nu atace jandarmii, să nu dea cu pietre, să nu dea cu scânduri după ei, aș zice că e bine să faci o asemenea amenințare publică. Ei au însă intervenția în forță reglementată, de-asta sunt dotați cu bastoane. Să le ia bastoanele! Au de apărat instituții, uneori sunt situații de oarecare criză, când o mulțime furioasă se îndreaptă către instituțiile respective. Ce să facă jandarmii, să se dea deoparte că a spus dom ministru? Are în lege să apere instituția!”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a mai punctat că decidenții aleg să atace instituțiile, pentru că știu că acestea nu vor reacționa, în loc să aplice sancțiuni celor care au greșit.

„Deci n-avem de ce să ne întrebăm de ce instituțiile în general sunt timorate, pentru că politicienii se răcoresc pe ele. Au lașitatea de a nu spune românilor în față ce-i de spus și se îndreaptă către instituții, că știu că alea trebuie să tacă. Mai ales astea militarizate înghit și tac, pentru că sunt dependente de politicieni. Deci, vorbim de niște instituții timorate, iar dl. președinte Iohannis, ca de altfel și dna Dăncilă fac parte dintre oamenii politici care frecvent au atacat instituțiile în loc să le apere. S-au obișnuit să atace instituții, în loc să acuze oameni care au greșit. Ăia trebuie sancționați, dar nu instituțiile în ansamblul lor! Vine un nou ministru într-o zi și spune: Jandarmeria să nu…Păi, asta e o instituție, frate, de care ai nevoie, de care poți avea nevoie oricând”, a punctat fostul șef al statului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: